Šport > Zimski športi
33588 ogledov

Razočarani Poljak močno razburil z izjavo o Kasaiju

Muranka Print screen
Poljski skakalec je po neuspehu na tekmi v Saporu komentiral nastop Noriakija Kasaija.

Smučarski skakalci so opravil s prvo od dveh posaimčnih tekme v Saporu. Zmagal je Avstrijc Stefan Kraft pred Japoncem Ryoyujem Kobayashijem. Tretje mesto je osvojil Nemec Andreas Wellinger. Več o tekmi TUKAJ.

Najboljši slovenski skakalec je bil Peter Prevc na devetem mestu. Za Prevca je bil to prvi nastop v svetovnem pokalu po naznanitvi, da ob koncu sezone končuje kariero.

Peter Prevc Saporo (M) Šport Prevc znova dokazal, da še ni za staro šaro, točka Kasaija

Tekma na Japonskem je minila tudi v znamenju Noriakija Kasaija, ki se je 30. mestom dokopal do prve točke v svetovnem pokalu po skoraj petih letih.

Orli brezhibni Šport Skakalni svet se klanja Kasaiju, ki mu je uspelo nemogoče

Rekordni podvig 51-letnega veterana, ki je s Saporu kar za štiri leta presegel prejšnji rekord za najstarejšega dobitnika točk na tekmi svetovnega pokala, je v pogovoru za poljski Eurosport komentiral tudi poljski skakalec Klemens Muranka. Ta je bil med intervjujem pod vtisom slabega rezultata (41. mesto), uporabniki spleta pa mu očitajo, da je bil z neprimerno izbiro besed nespoštljiv do japonskega veterana.

"Kar malo je škoda, da me je premagal stari dedek. No, kaj hočemo? Jutri je nov dan in treba se bo boriti," je dejal 29-letni skakalec in sprožil burno razpravo o primernosti izrečenih besed na račun skakalne legende.

Forfang Saga se zapleta Šport Skakalci zahtevajo razrešitev, odziv trenerja pa zelo zgovoren

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 19:30 17.februar 2024.

    Normalno, japonski dedki so bolj vitalni od Poljakov!