Šport > Zimski športi
83986 ogledov

V skakalni velesili počilo: skakalci postavili ultimat

Forfang Profimedia
Kdo bi si mislil. Ljubezni med trenerjem norveške reprezentance in skakalci je konec.

Norveški mediji poročajo, da je počilo na relaciji med norveškimi skakalnimi reprezentanti in glavnim trenerjem smučarskih skokov na Norveškem Alexandrom Stöcklom. Gre za avstrijskega trenerja, ki je na čelu norveške reprezentance že vse od leta 2011, in ima v norveških skokih velik vpliv. 

Toda nezadovoljstvo se je pojavilo po tem, ko norveška falanga v tej sezoni nikakor ne najde forme iz preteklih sezon, ko so se borili za najvišja mesta v svetovnem pokalu. Vse skupaj naj bi šlo tako daleč, da so skakalci vodstvu reprezentance poslali protestno pismo, obenem pa so angažirali celo odvetnika. In kaj zahtevajo? Takojšen odhod glavnega trenerja. 

Včeraj so številni norveški mediji poročali, da norveški reprezentanti v pismu zahtevajo razrešitev glavnega trenerja Alexandra Stöckla. Razlog pa naj ne bi bili slabši izidi v tej sezoni, pač pa trenutno vzdušje v ekipi in njegov način vodenja. O podrobnostih sicer nihče od skakalcev noče govoriti. Po poročanju časnika Dagbladet pa naj bi bila glavna težava v načinu vodenja ekipe in predvsem v odnosih do skakalcev in sodelavcev. Avstrijec ima sicer pogodbo z norveško zvezo vse do leta 2026. 

Alexander Stöckl | Avtor: Epa Epa

Stöckl sicer s skakalci ni odpotoval niti v Willingen, niti v Lake Placid, ne bo pa ga niti v Saporu. "Izvedel sem, da je v ekipi razočaranje zaradi slabih rezultatov," je Stöckl vse skupaj komentiral za NRK v sredo. Obenem je napovedal, da se namerava s športniki pogovoriti, ko se vrnejo z Japonske.

"Potrjujem, da smo po svetovnem prvenstvu v smučarskih skokih poslali pismo komisiji za smučarske skoke. Ne gre le za rezultate. Želimo si le nujnih sprememb, da do pomladi sestavimo nov trenerski štab," je v intervjuju za NRK dejal norveški smučarski skakalec Johann Andre Forfang. Dodal je, da bi po mnenju skakalcev morali Stöckla odpustiti še to sezono, saj bi se tako lahko začeli pripravljati za novo sezono z novimi ljudmi in novimi idejami ter predvsem boljšim vzdušjem. 

Najvišje uvrščeni norveški skakalec je trenutno "šele" na 9. mestu, in sicer Marius Lindvik, ki je to sezono za zdaj zbral 524 točk. Forfang je 13. s 384 točkami. Naj spomnimo, da so imeli Norvežani v pretekli sezoni (2022/23) najboljšega skakalca zime, in sicer se je velikega kristalnega globusa veselil Halvor Egner Granerud

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Lion0077 17:34 15.februar 2024.

    Jaz tud ne maram svojega direktorja.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:21 15.februar 2024.

    To nas pa res ne zanima,zanima pa me zakaj ni nobenih vidnih rezultatov več pri žeskah,bo treba tudi naredit rošado,predolgo sedijo že na stolčkih,in cuzajo naše denarje