Šport > Zimski športi
35378 ogledov

Po zmagi Domna Prevca: "Gigantska senzacija v Sapporu"

Domen Prevc Smučarska zveza Slovenije
Domen Prevc je v Sapporu presenetil vse konkurente.

"Gigantska senzacija v Sapporu," so zapisali pri poljskem spletnem portalu sport.pl. "To je veliko presenečenje, še posebej, ker je v soboto zasedel 19. mesto. Njegova najboljša uvrstitev v tej sezoni je bilo peto mesto v Willingenu," so še dodali.

Domen Prevc je presenetil vse favorite, tudi domačina Ryoyuja Kobayashija in vodilnega v svetovnem pokalu, Avstrijca Stefana Krafta. "Danes sta mi uspela dva zelo super skoka, razmere so bile na moji strani. Zelo sem vesel, da se mi je tako poklopilo ravno v Sapporu, kjer mi skakalnica zelo ustreza, leži. Že se veselim naslednjega vikenda v Oberstdorfu," je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedal Domen Prevc. Ta je nazadnje zmagal na letalnici v Vikersundu daljnega marca 2019, na novo zmago v svetovnem pokalu je čakal skoraj pet let.  

Zmage je bil vesel tudi Peter Prevc, ki ga je v drugi seriji slabši doskok stal višje uvrstitve, na koncu se je moral zadovoljiti z osmim mestom. "Dobra tekma, dva zelo dobra skoka danes. Škoda za doskok v drugi seriji. Očitno je v petek, ko je zelo štopalo pri pristanku, pustilo malo v podzavesti strahu in sem doskočil malo preveč nazaj, česar pa pri tej daljavi ne smemo delati. Zato je bilo žal par točk izgubljenih pri sodnikih," je svoja današnja skoka ocenil najstarejši od bratov Prevc. "Sem pa zelo vesel Domnove zmage, s katero je potrdil to, da če se dobro zbereš in vztrajno delaš, lahko prideš na vrh," pa je zmago brata Domna pokomentiral Peter. 

Lovro Kos je slovenski uspeh dopolnil z devetim mestom. "Še en lep vikend je za mano. Skoki so bili malo toplo-hladni, a moram reči, da sem vseeno zadovoljen z današnjim 9. mestom," je ocenil zmagovalec Lake Placida.

Razumljivo je bil dobre volje tudi glavni trener slovenske skakalne reprezentance Robert Hrgota. "Res super dan za Domna. Zmaga po kar nekaj časa. Dva res lepa skoka, zasluženo! Res lahko zadovoljen zapušča Sapporo. Tudi Lovro in Peter sta danes skakala zelo lepo. Popravili smo vtis in zdaj gremo mirno naprej," je nedeljsko dogajanje opisal Hrgota.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • poldka 14:05 18.februar 2024.

    Bravo Domen! Poklon vsej družini Prevc. Neponovljivi so.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:19 18.februar 2024.

    Zdaj ko gre pero v penzijo,se bo pa domnu odprlo