Šport > Zimski športi
5884 ogledov

Kasaijeva zgodba dobiva neverjetno nadaljevanje

Kasai Profimedia
Japonski superveteran Noriaki Kasai pri 51 letih še naprej premika meje mogočega.

Noriaki Kasai si je po zaslugi dobrih predstav na nedavnem državnem prvenstvu, kjer je v kategoriji B premagal vso konkurenco, prislužil vpoklic v japonsko reprezentanco za prihajajoče tekme svetovnega pokala na evropskih tleh. 

Kasai bo na stari celini tekmoval prvič po decembru 2019, ko je na tekmi v nemškem Klingenthalu osvojil 33. mesto. Po tem se je v Evropi udeleževal izključno tekem celinskega pokala, pa še to bolj poredko.

Nekdanji svetovni prvak v smučarskih poletih (1992), ki bo junija dopolnil že 52 let, je v svetovnem pokalu prisoten že od daljnega leta 1988.

Orli brezhibni Šport Skakalni svet se klanja Kasaiju, ki mu je uspelo nemogoče

Nedavno je dobil priložnost na tekmi elitnega ranga v Saporu, kjer se je vpričo domačih gledalcev uspešno prebil skozi sito kvalifikacij. Po prvi seriji je imel 28. izhodišče, v finalu pa je nazadoval na 30. mesto in s tem prišel do prvih točk svetovnega pokala po Planici leta 2019.

Muranka Nespoštljiv? Šport Razočarani Poljak močno razburil z izjavo o Kasaiju

Dan kasneje je tekmo, ki jo je senzacionalno dobil Domen Prevc, končal že po polovici, in sicer je bil 43. Z osvojeno točko je Kasai zasedel 63. mesto v skupni razvrstitvi.

Domen Prevc Trije med 10! Šport Ko smo spali, je Domen Prevc zmagoval

Novo priložnost bo Japonec, ki je s 571. tekmami rekorder po številu nastopov med skakalno elito, imel na začetku marca, ko se bo karavana ustavila v finskem Lahtiju.

Od tam se bodo skakalci preselili na Norveško, kjer bodo v okviru sedme izvedbe turneje Raw Air tekmovali v Oslu, Trondheimu in Vikersundu. Sledil bo tradicionalni zaključek sezone v Planici, kjer bo še zadnjč v vlogi profesionalnega skakalca nastopil Peter Prevc.

Poleg Kasaija bodo japonske barve v Lahtiju branili Ryoyu Kobayashi, Ren Nikaido, Junshiro Kobayashi in Taku Takeuchi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar MS
    MS 14:49 23.februar 2024.

    Kapo dol Noriaki!

  • Idioti 12:36 23.februar 2024.

    Ej vi v Planici , razmislite da bi Kasaja , če mu ne bo uspelo z Japonsko reprezentanco skakati v Planici , da ga na skakalnico spravite pod Slovensko kvoto skakalcev !