Šport > Zimski športi
33227 ogledov

Hrgota udaril brez dlake na jeziku: "Oškodovali so nas zmage!"

Robert Hrgota Anže Petkovšek Robert Hrgota
Kraft naj bi po mnenju slovenskega trenerja v Oberstdorfu Petra Prevca premagal s pomočjo sodnikov.

 Avstrijec Stefan Kraft (433,5 točke) je v nedeljo zmagal na drugi tekmi za svetovni pokal na letalnici v nemškem Oberstdorfu. Drugi za vodilnim v seštevku svetovnega pokala je bil Peter Prevc (430,2), kateremu se je zmaga izmuznila za vsega 3,3 točke. Legendarni Slovenec je tako ob svojem zadnjem tekmovalnem obisku Oberstdorfa v karieri ponovil drugo mesto s tekme dan prej.

"Še ena odlična tekma za mano v Oberstdorfu. Drugi polet je bil res izjemno dolg, izjemno dober. Malo je manjkalo do zmage, ampak drugo mesto je odličen rezultat," je bil v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) vesel Peter Prevc, ki je po prvi seriji zasedal šesto mesto, nato pa je v drugi seriji v zahtevnih razmerah poletel kar 224 metrov ter vrgel rokavico vsem preostalim letalcem.

Peter Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

Za njim so potem po vrsti zaostali Daniel Huber, Andreas Wellinger ter tudi Timi Zajc, ki je bil tedaj drugi tik za Petrom Prevcem z 8,3 točke zaostanka. Kraft je nato povedel s 3,3 točke prednosti, ko so mu namerili 217 m. Ryoyu Kobayashi pa je nato z 215 m v boljših vetrovnih pogojih kot najhujši tekmeci pred njim za zaključek tekme izgubil dve mesti. Petru Prevcu se je tako zmaga že drugi dan zapored za las izmuznila, svojo vlogo pa so pri tem po mnenju glavnega slovenskega trenerja Roberta Hrgote imeli tudi sodniki.

"Odličen skok Petra v drugi seriji. Gladko najdaljši, najboljši. Žal, tokrat so nas zagotovo sodniki oškodovali za zmago. Mogoče si je Peter tokrat to res zaslužil, sploh s tem drugim skokom. Očitno še nima takega imena kot nekdo drug. Na tem bo potrebno še delati," je po tekmi na neenak kriterij do različnih skakalcev opozoril prvi mož slovenske skakalne stroke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 12:50 27.februar 2024.

    To da je najprej kradel zmage Kraft sam , ni večjega lopova v karavani že 10 let , sedaj ko se je naučil delati telemark , čeprav ga včasih še zanese in ga zaigra , pomagajo sodniki . Poglejte si ...prikaži veči tekmo ,ko sta bila dva na drugem mestu -eden naš- in je zmagal Kraft . Sodnik iz Koreje mu je dal 19.5 zaslužil si je 18.5-19.0 in je zato zmagal za 0.4točke pred drugima dvema !! Sam dober ve kakšno oceno je zaslužil in ko vidi ocene , ki jih ni zaslužil se obnaša kot pasjeglavc !

Sorodne novice