Šport > Zimski športi
88537 ogledov

Kaj se dogaja? Peter Prevc s sredincem nad Zajca!

Peter Prevc s sredincem RTV/Printscreen
Neverjetno, kako je "poraz" v finalu sobotne tekme poletov v Oberstdorfu sprejel Peter Prevc. Nad Zajca ob vožnji v iztek kar s sredincem.

Slovenski orel Peter Prevc, ki se po koncu te sezone poslavlja od aktivnega skakanja, je imel na sobotni tekmi poletov v Oberstdorfu oba najdaljša skoka (230,5 metra v prvi in 232 metrov v drugi seriji), a ostal brez zmage. To mu je "ukradel" Timi Zajc. Le kako je to mogoče, se sprašujete? V prvo je Zajc skočil 230 metrov, v drugo pa je prav tako pristal pri 230 metrih, a je na zahtevo trenerja Roberta Hrgote skočil z enega zaletnega mesta nižje kot Prevc. S tem pa je prejel dodatne točke, s katerimi je v drugo ugnal Prevca. Po prvi seriji so Prevca in Zajca namreč ločile le štiri desetinke točke.

Prevc je, potem ko je videl, da je pristal pred zeleno črto, ki skakalcem vsaj približno da vedeti, ali so premagali vodilnega ali ne, prav na poseben način "čestital" Zajcu: pokazal mu je sredinec pa še nekaj gest z rokama, ki sporočata podobno kot sredinec.

A brez skrbi, to ni posledica kakršne koli zamere, pač pa le dokaz, kako dobro vzdušje vlada v slovenski smučarski reprezentanci. Peter se je namreč ob tem smejal, še bolj pa je šlo na smeh Timiju Zajcu, ki se je dobro zavedal, da je zmagal tudi zato, ker je glavni trener slovenske reprezentance Hrgota zahteval znižanje naleta. V izteku je Prevc tudi nemudoma čestital Zajcu in ga prijateljsko objel. 

Prevc in Zajc | Avtor: RTV/Printscreen RTV/Printscreen

"To je eden najboljših dnevov v moji karieri v vlogi trenerja slovenske reprezentance," je po dvojni zmagi povedal trener Robert Hrgota. Na vprašanje, kaj je skrivnost, da so Slovenci tako dobri v preizkušnjah smučarskih poletov, pa je odvrnil: "Če vam to povem, vas moram ubiti (smeh). Ne, v smučarskih skokih je osnova skakati čim dlje. In naši fantje si želijo skakati čim dlje," je bil jasen. 

Slovenski uspeh na sobotni tekmi sta dopolnila še Domen Prevc in Lovro Kos. Mlajši od bratov Prevc je bil tokrat peti, Kos pa 15.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Kondor 10:37 25.februar 2024.

    Troli iz Petrove zafrkancije delajo dramo.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:16 25.februar 2024.

    Ampak res ste novinarji brez etike,samo da se vaši članki bolj berejo,pa če oserete najboljše ljudi,ki vi nikoli ne boste, jvm

  • mihatirs 08:15 25.februar 2024.

    novinarski cepec...naslov bi moral biti ...Prevec šaljivo s sredincem proti Zajcu...ne pa tak drek od naslova...žurnal ratuje isto sranje kot ekipa24 s temi naslovi...vzam se v roke novinar!!!