Šport > Zimski športi
4090 ogledov

Dan za anale, dvojna slovenska zmaga

Timi Zajc, Peter Prevc Epa
Odlični poleti slovenskih skakalcev. Ob dvojnem uspehu so se trije uvrstili med najboljših pet.

Timi Zajc in Domen Prevc sta se v petek na letaknici v Oberstdorfu že izkazala z ekipno zmago, da sta v odlični formi pa sta potrdila tudi v prvi seriji posamične tekme. Zajc je ob visokih ocenah poletel do 230 metrov, Domen do 227,5 metra. Razlika med obema Slovencema je znašala 4,1 točke.

Slovenskemu dvojcu se dolgo nihče ni približal, nato pa je bil na vrsti za svoj polet Peter Prevc. Ta je doskočil še pri pol metra daljši razdalji kot Zajc in prevzel vodstvo. Na vrhu so bili tako kar trije Slovenci. Skočiti je moralo še 10 tekmovalcev.

Med njimi je bil tudi Lovro Kos, ki je poletel do 213 in se uvrstil na osmo pozicijo pred nastopom zadnjih sedmih skakalcev v prvi seriji.

Trojno slovensko vodstvo je zdržalo vse do nastopa vodilnega v svetovnem pokalu Stefana Krafta. Ta se je uvrstil na tretje mesto. Za Petrom Prevcem je zaostal za 4.1 točke. Zajc je zbral 0,4 točke manj od Petra, Domen pa 4,5. Peti Johann Andre Forfang si je za najboljšim Slovencem tokrat 'pridelal' 8,8 točk minusa.

Kos je bil 13, Žak Mogel pa 31., drugi nastop je zgrešil za 0,8 točke.

Peter Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugi seriji je pred nastopom zadnje peterice odlično nastopil Michael Hayböck in z daljavo 229,5 metra krepko prevzel vodstvo. Forfang je nato precej zaostal.

Sledila je le še zadnja četverica s tremi Slovenci. Domen Prevc je doskočil pri 219 metrtih in za 5.9 točke zaostal za Hayböckom.

Kraft je prevzel vodstvo, od rojaka je bil boljši za 3,8 točke.

A kmalu je postalo jasno, da bo v Oberstdorfu zazvenela Zdravljica. Zajc je z 230 metrti prišel do takrat daljave druge serije in prevzel vodstvo. Kraft je zaostal za 9,0 točke.

Peter Prevc je poletel še dva metra več, a je Zajc svojo daljavo na zahtevo trenerja dosegel z mesta nižjega zaletišča. Peter je tako zaostal za 4,2 točke.

Domen je bil na koncu peti, Kos pa 15.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 2
  • jakec1575 07:17 25.februar 2024.

    kje so cajti, ko smo vsako tekmo gledal 3 ure..

  • Avatar NickMason
    NickMason 17:56 24.februar 2024.

    Bravo

Sorodne novice