Šport > Zimski športi
95587 ogledov

Avstrijci tega od Petra Prevca res niso pričakovali

Peter Prevc Profimedia
Predstave slovenskih orlov v Oberstdorfu so očarale tudi njihove avstrijske kolege.

Slovenski skakalci so uprizorili izjemne polete na dosedanjih tekmah svetovnega pokala v Oberstdorfu. Po zmagi Timija Zajca in Domna Prevca na superekipni tekmi sta dan kasneje za dvojno slovensko zmago poskrbela Zajc in Peter Prevc.

Po prvi seriji sobotne posamične tekme je bolje kazalo slednjemu, ki pa je moral v finalu priznati premoč mlajšemu kolegu. Prevca, 23-kratnega zmagovalca tekem za svetovni pokal, je od 24. zmage in prve po letu 2020 ločilo 4,2 točke.

V izteku letalnice je 31-letni veteran, ki se po koncu sezone poslavlja od smučarskih skokov, šaljivo pokazal sredinec reprezentančnemu kolegu.

Peter Prevc s sredincem Ob dvojni zmagi Šport Kaj se dogaja? Peter Prevc s sredincem nad Zajca!

Ob popolni prevladi slovenskih orlov je bil v boju za "drobtinice" najuspešnejši vodilni skakalec v skupni razvrstitvi Stefan Kraft. Svetovni rekoder je v finalu zadržal tretje mesto po prvi seriji in se pomaknil še korak bližje osvojitvi tretjega velikega kristalnega globusa. Trenutno ima v skupnem seštevku 229 točk več od najbližjega zasledovalca Japonca Ryoyuja Kobayashija.

Kraft | Avtor: Profimedia Profimedia
Kraft v letošnji sezoni navdušuje z dobrimi predstavami na skakalnicah širom sveta, ob sedmih zmagah pa je zabeležil še kup uvrstitev na zmagovalni oder in na lestvici najuspešnejših skakalcev prehitel dolgoletnega rekorderja Janneja Ahonena. Legendarni Finec je v karieri zbral 108 uvrstitev na stopničke, Kraft je zdaj že pri 112.

Kljub izjemni formi Avstrijec v Oberstdorfu ni bil dorasel slovenskemu dvojcu, česar se je dobro zavedal tudi sam. V komentarju za ORF je priznal, da proti Zajcu ni imel prav nobenih možnosti, zelo presenečen pa je bil tudi nad finalnim nastopom Prevca.

"Timi Zajc je bil brutalno močan. Vedeli smo, da je dober letalec. Presenečeni pa smo bili nad Petrom Prevcem, ker je uspel tudi v drugem poskusu tako dobro skočiti. Oba sta bila odlična," je povedal vodilni skakalec zime.

Očitno se se v taboru naših severnih sosedov potihoma nadejali Petrovega spodrsljaja v finalu, a so se pri tem dodobra ušteli. 

"Vseeno sem zadovoljen," je poudaril prvi avstrijski adut. "To smo potrebovali. Tekma je bila zelo pomembna za našo samozavest," je povedal Kraft in postregel še z napovedjo nedeljske preizkušnje: "Težko bo premagati Slovence."

Peter Prevc je z drugim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev v tej sezoni in 58. stopničke v svetovnem pokalu. 

Boj za globus Šport Se nam obeta nov šov slovenskih skakalcev?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 09:29 26.februar 2024.

    Kraft je največji goljufivec svetovnega pokala in to že vsa leta nazaj !Najprej je goljufal s telemarkom , ki ga pravilno izvaja šele zadnji 2 leti , no sedaj mu pa pomagajo kot prej sodniki nadaljevati s protekcijo !Eno zmago ...prikaži več mu je prigoljufal korejski sodnik , ki mu je dal oceno 19.5 in je zmagal za 0.4 točke pred tistima dvema , ki sta si delila 2 mesto - eden je bil naš !

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:21 25.februar 2024.

    Ja res so bili vsi poparjeni,ker tega pa res niso pričakovali.Danes pa trojna zmaga na čast petra prevca