Šport > Zimski športi
26988 ogledov

Je Peter Prevc s to potezo namignil, da si utegne premisliti?

Peter Prevc Profimedia
Peter Prevc je s svojo potezo na socialnih omrežjih pospešil utrip marsikateremu športnemu navdušencu.

Ko je pred nekaj tedni legendarni slovenski smučarski skakalec Peter Prevc napovedal, da s finalom sezone svetovnega pokala v domači Planici zaključuje svojo veličastno kariero, si verjetno ni niti v sanjah predstavljal, kakšno formo bo ujel v samem zaključku svoje zadnje sezone.

Potem ko je nazadnje na posamičnih tekmah svetovnega pokala na stopničkah stal v domači Planici leta 2022, ko je bil drugi in tretji, je ob svojem zadnjem obisku Oberstdorfa v aktivni karieri na letalnici Heinija Klopferja to soboto in nedeljo obakrat zasedel drugo mesto in marsikateremu športnemu navdušencu orosil oko.

Peter Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob izjemnih rezultatih izkušenega Slovenca so tako mnogi prepričani, da si bo legendarni slovenski orel še premislil ter podaljšal svojo kariero. Zakaj nekaj bi vendarle nehal, če pa je še vedno sposoben posegati po stopničkah?

Eden izmed uporabnikov socialnega omrežja je tako zapisal: "Jaz imam en tak manjši občutek, da si bo Peter Prevc premislil, kar se penzije tiče. Bravo mojster, za novo srebro." Vse lepo in prav, saj si mnogi športni navdušenci želimo, da bi še lahko uživali ob Petrovih uspehih.

Nato pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega ... Zapis, da bi si lahko premislil in nadaljeval s športno kariero, je namreč všečkal nihče drug, kot Peter sam. Mnogi so tako prepričani, da je legendarni slovenski orel s tem dal vedeti, da se še ni dokončno odločil glede upokojitve ter da ob zadnjih odličnih rezultatih o tem še vedno premišljuje.

Sami smo sicer prepričani, da je Petrova odločitev dokončna. V bistvu bo zdaj vse skupaj še lažje, saj se je najlepše upokojiti na vrhuncu in glede na trenutno formo, si ne bi mogel želeti lepšega slovesa, kot je ob odličnih poletih v domači Planici, kjer ga bo spremljalo na tisoče navijačev, ki se bodo prišli poslovit od enega najboljših skakalcev v zgodovini smučarskih skokov.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • T_rex 10:33 27.februar 2024.

    Planica bo definitivno "pokala po vseh sivih" !

  • jakec1575 22:20 26.februar 2024.

    pero, mlad si. naredi drugo kariero. v prvi si dosegel vse.

Sorodne novice