Šok na EP: "Končana je era!"

Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa
Rokometna velesila se je prvič v zgodovini poslovila že v skupinskem delu evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Francoska rokometna reprezentanca, dvakratni olimpijski, šestkratni svetovni in trikratni evropski prvak, je po drugem zaporednem porazu izgubila vse možnosti za napredovanje v drugi del evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji.

Šok za Francijo Slovenska legenda z dvema zmagama v vlogi selektorja

Za Francoze, bronaste tako z zadnjega SP kot EP, je bil usoden poraz z Norveško (26:28), potem ko so morali v prvem krogu skupinskega dela priznati premoč Portugalski (25:28). Po dveh tekmah na računu nimajo niti točke, medtem ko sta si Norveška in Portugalska s po štirimi že zagotovili napredovanje.

Francoski mediji so šokanten izpad najmočnejše rokometne reprezentance zadnjih let proglasili za veliko sramoto. "Modri, to je konec," je debakel pospremil sloviti športni časnik L'Equipe. "Francoska ekipa je izpadla po porazu z Noveško. Nismo se izognili katastrofalnemu scenariju, zmagala je tudi Norveška, kar se je zgodilo prvič v zgodovini," so dodali.

Najslabši rezultat francoske reprezentance doslej je bilo 11. mesto na evropskem prvenstvu leta 2012. V predtekmovalnem delu velikega tekmovanja so se nazadnje poslovili pred 42 leti na SP na Danskem (1978).

"Brez evforije" Bombač: Pokazali smo, da smo veliki

"Z eno nogo smo že na letalu," je po porazu proti Portugalski, ki se je na prvenstvo stare celine uvrstila prvič po letu 2006, dejal pomočnik welektorja Guillaume Gille. V nedeljo so francoske upe zapečatili Norvežani.

Foto: Epa

Francoze pred odhodom domov čaka samo še revialna tekma z Bosno in Hercegovino, ki prav tako nima več možnosti za napredovanje.

"Francija je ostala brez slave," so zapisali pri francoskem La Parisienu. "Po porazu z Norveško so soigralci Nikloe Karabatića izločeni z EP. Težav s prve tekme niso uspeli rešiti. Konec ere," so dodali.

"Razbiti in izločeni. Modri so dobili konkretno zaušnico," so zapisali pri Le Figaru. "Brez naslova še tretje zaporedno leto. Francozi po nočni mori izpadli z evropskega prvenstva po samo dveh tekmah."

Foto: Epa

O sramoti, debaklu in katastrofi pišejo tudi številni drugi francoski mediji.

"Ne vem, če smo v krizi. Analizirali bomo tekmo. Morda smo res nekoliko padli in Francija je danes tam, kjer je," je komentiral selektor Didier Dinart.

Redkobeseden je bil tudi prvi zvezdnik Nikola Karabatić. "Norveška je igrala z več strasti. Seveda smo razočarani, a odnesel nas je poraz s Portugalsko," je poudaril 35-letni član Paris Saint-Germaina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:10 13. Januar 2020.

    A to so ženske posnemali, a niso tudi Francozinje enako izpadle na evropskem ?

  • 17:53 13. Januar 2020.

    med zlato medaljo in zadnjim mestom je včasih potrebno samo malo sreče in Francozi so imeli športne sreče v vseh …

  • 16:31 13. Januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.