Šport
9147 ogledov

Šok na EP: "Končana je era!"

1/5
Epa
Rokometna velesila se je prvič v zgodovini poslovila že v skupinskem delu evropskega prvenstva.

Francoska rokometna reprezentanca, dvakratni olimpijski, šestkratni svetovni in trikratni evropski prvak, je po drugem zaporednem porazu izgubila vse možnosti za napredovanje v drugi del evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji.

Šok za Francijo Šport Slovenska legenda z dvema zmagama v vlogi selektorja

Za Francoze, bronaste tako z zadnjega SP kot EP, je bil usoden poraz z Norveško (26:28), potem ko so morali v prvem krogu skupinskega dela priznati premoč Portugalski (25:28). Po dveh tekmah na računu nimajo niti točke, medtem ko sta si Norveška in Portugalska s po štirimi že zagotovili napredovanje.

Francoski mediji so šokanten izpad najmočnejše rokometne reprezentance zadnjih let proglasili za veliko sramoto. "Modri, to je konec," je debakel pospremil sloviti športni časnik L'Equipe. "Francoska ekipa je izpadla po porazu z Noveško. Nismo se izognili katastrofalnemu scenariju, zmagala je tudi Norveška, kar se je zgodilo prvič v zgodovini," so dodali.

Najslabši rezultat francoske reprezentance doslej je bilo 11. mesto na evropskem prvenstvu leta 2012. V predtekmovalnem delu velikega tekmovanja so se nazadnje poslovili pred 42 leti na SP na Danskem (1978).

slovenska rokometna reprezentanca "Brez evforije" Šport Bombač: Pokazali smo, da smo veliki

"Z eno nogo smo že na letalu," je po porazu proti Portugalski, ki se je na prvenstvo stare celine uvrstila prvič po letu 2006, dejal pomočnik welektorja Guillaume Gille. V nedeljo so francoske upe zapečatili Norvežani.

 | Avtor: Epa Epa

Francoze pred odhodom domov čaka samo še revialna tekma z Bosno in Hercegovino, ki prav tako nima več možnosti za napredovanje.

"Francija je ostala brez slave," so zapisali pri francoskem La Parisienu. "Po porazu z Norveško so soigralci Nikloe Karabatića izločeni z EP. Težav s prve tekme niso uspeli rešiti. Konec ere," so dodali.

"Razbiti in izločeni. Modri so dobili konkretno zaušnico," so zapisali pri Le Figaru. "Brez naslova še tretje zaporedno leto. Francozi po nočni mori izpadli z evropskega prvenstva po samo dveh tekmah."

 | Avtor: Epa Epa

O sramoti, debaklu in katastrofi pišejo tudi številni drugi francoski mediji.

"Ne vem, če smo v krizi. Analizirali bomo tekmo. Morda smo res nekoliko padli in Francija je danes tam, kjer je," je komentiral selektor Didier Dinart.

Redkobeseden je bil tudi prvi zvezdnik Nikola Karabatić. "Norveška je igrala z več strasti. Seveda smo razočarani, a odnesel nas je poraz s Portugalsko," je poudaril 35-letni član Paris Saint-Germaina.

Komentarjev 3
  • fiston 21:10 13.januar 2020.

    A to so ženske posnemali, a niso tudi Francozinje enako izpadle na evropskem ?

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 17:53 13.januar 2020.

    med zlato medaljo in zadnjim mestom je včasih potrebno samo malo sreče in Francozi so imeli športne sreče v vseh skupinskih športih veliko več kot so si jo zaslužili...........

  • appenof 16:31 13.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks