Šport
912 ogledov

Črnogorci izločili Srbe, poraz tudi svetovnih prvakov

EP v rokometu 2020 Epa
Napete tekme in presenečenja.

Na rokometnem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji so v skupinah A in C igrali tekme 2. kroga. Hrvati in Španci so prišli do drugih zmag. Prvi so gladko odpravili Beloruse, drugi pa Nemce. Severni dvoboj med Islandijo in Dansko je pripadel prvi, balkanski med Srbijo in Črno goro pa slednji.

V skupini A v Gradcu so Hrvati premagali Beloruse z 31:23, ki so doživeli prvi poraz. Že v prvem polčasu so si priigrali pet zadetkov prednosti, največ pa v drugem vodili za deset. Igor Karačić je bil najboljši strelec Hrvaške s šestimi zadetki. Luka Stepančić je dodal gol manj. Mikita Vailupau je bil prvi mož Belorusije z osmimi zadetki.

Na drugi tekmi skupine  je Črna gora premagala Srbijo z 22:21, Mirko Radović je v 59. minuti zadel za 22:20, kar je bilo dovolj za prvi točki. Prvi strelec Črne gore je bil sicer Nemanja Grbović s petimi goli. Pri Srbih jih je šest dosegel Lazar Kukić.

Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca Foto Šport Slovenija z razpoloženim vratarjem do popolnega uvoda

V skupini C v Trondheimu je drugo zmago vpisala Španija, ki je brez posebnih težav v derbiju odpravila Nemčijo s 33:26. Za Špance, ki so vodili tudi z desetimi goli razlike, je Alex Dujshebaev prispeval sedem zadetkov, Hendrik Pekeler pa pri Nemcih pet. Na prvi tekmi pa je Nizozemska gladko odpravila Latvijce z 32:24. Kay Smits je za zmagovalce prispeval sedem golov.

Mikkel Hansen | Avtor: Epa Epa

V skupini E v Malmöju pa so odigrali uvodni tekmi. Madžari so v tesnem boju odpravili Ruse s 26:25. Končni izid je že v 57. minuti postavil Zsolt Balogh, ki je bil s sedmimi goli tudi najboljši strelec tekme. Pri Rusih jih je pet dosegel Dimitij Santalov. Na drugi tekmi je Islandija ugnala Dansko z 31:30. Gudjon Valur Sigurdsson je v 59. minuti zadel za dva gola naskoka Islandcev (31:29), česar tekmecem ni več uspelo izničiti. Pri zmagovalcih je blestel Aron Palmarsson z desetimi goli, enega manj je pri poražencih, sicer svetovnih prvakih iz leta 2019, dosegel Mikkel Hansen.

Ljubomir Vranješ Odmevi Šport "To je bila čudna tekma"

V nedeljo bo svojo drugo tekmo na prvenstvu igrala tudi Slovenija. Po zmagi nad Poljaki jo ob 18.15 v Göteborgu čakajo gostitelji Švedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.