Šport
323 ogledov

Novi selektor objavil končni seznam za EP

slovenska rokometna reprezentanca Epa
Še pet dni do prve tekme.

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je po pripravljalnih tekmah s Severno Makedonijo in Črno goro izbral potnike za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu 2020. Z njegovega seznama sta danes odpadla vratar Urban Lesjak in zunanji igralec Žiga Mlakar.

Po prvem delu priprav v Zrečah se je Vranješ odrekel uslugam vratarja Roka Zaponška, krilnega igralca Simona Razgorja ter zunanjih igralcev Gregorja Potočnika in Matica Grošlja, po drugem delu priprav pa še Lesjaka in Mlakarja. Na Švedsko bo torej odpotovalo 18 igralcev, 16 pa jih ima pravico nastopa na vsaki tekmi.

"Odločitev je bila težka, saj smo imeli na sklepnih pripravah 20 odličnih igralcev. Na evropsko prvenstvo potujemo z 18 igralci. Dve rezervi bomo tako imeli na Švedskem, saj pravila med tekmovanjem dovoljujejo zamenjave igralcev, dve pa v domovini. Na takšno odločitev je vplivala predvsem forma igralcev na reprezentančnih pripravah in v klubskih selekcijah. Precej poudarka bo v naši ekipi namenjenega igri v obrambi, zato je bil tudi to eden od razlogov pri izbori rokometašev," je svoj nabor igralcev za EP komentiral 47-letni švedski strokovnjak srbskih korenin.

Slovenski rokometni prvokategorniki so v pripravljalnem obdobju igrali dve tekmi. V petek so v Slovenj Gradcu premagali Makedonce s 33:28 (19:12), v soboto pa v Trbovljah še Črnogorce s 37:22 (17:9).

Slovenska reprezentanca bo zadnjo novinarsko konferenco pred odhodom na EP pripravila v torek, 7. decembra, v Zrečah, dan kasneje pa bo odpotovala v Göteborg. Uvodni obračun v skupini F jo čaka v petek, 10. januarja, ko se bo v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo, 12. januarja, sledi obračun Švedsko, dva dni pozneje pa še s Švico. Vse tekme slovenske izbrane vrste se bodo pričele ob 18.15.

V drugi del tekmovanja, ki bo med 17. in 22. januarjem v Malmöju, bosta napredovali najboljši reprezentanci v skupini F, ki se bosta nato pomerili z dvema najboljšima reprezentancama iz skupine D (Francija, Norveška, Portugalska in BiH) ter skupine E (Danska, Madžarska, Islandija in Rusija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice