Šport
179 ogledov

Reprezentanca BiH le na evropsko prvenstvo

reprezentanca BiH Epa
Denar so le zagotovili.

Desetega januarja se začne evropsko prvenstvo v rokometu, na njem pa bo le nastopila tudi izbrana vrsta Bosne in Hercegovine. Predsednik Rokometne zveze Marinko Umičević je v torek namreč potrdil, da so uspeli zbrati potrebna finančna sredstva za nastop na EP, ki ga bodo gostile Norveška, Švedska in Avstrija.

"Morda na EP res odhajamo s praznimi žepi, vendar upamo, da bomo igralcem zagotovili vsaj dnevnice. Plačali smo hotelsko nastanitev in pot rokometašem, zagotovili pa smo jim tudi opremo renomiranega domačega proizvajalca," je dejal Umičević.

Nastop je bil pred dnevi pod velikim vprašajem, saj je davčna uprava blokirala račun zveze, dolg te naj bi znašal okoli 850.000 evrov.

"Ta Rokometna zveza BiH ni naslednica predhodne zveze, ki ni bila nikjer vpisana. Preteklo zvezo je država ukinila. Jutri nas čaka sojenje. Rokometna zveza BiH je tožila davčno upravo Federacije BiH," je še dejal predsednik in dodal, da je rokometna reprezentanca sicer državni projekt, a nad katerim je država dvignila roke. 

Selektor Bilal Šuman je prepričan, da negotovost nastopa ni vplivala na vzdušje in motivacijo v izbrani vrsti, saj gre za prvi in tako zgodovinski nastop BiH na EP. Nekateri igralci dres izbrane vrste nosijo tudi 18 let, zanje bo to vrhunec kariere.

"To je za njih velika reč. Tu je tudi nekaj mladeničev. Kot sem dejal že pred tremi leti, je lahko BiH stalna udeleženka velikih tekmovanj. Uvrstili smo se na evropsko prvenstvo, junija nas čaka dodaten boj za preboj na svetovno prvenstvo. Imamo lepo priložnost, da ustvarimo kontinuiteto in vsako leto sodelujemo na velikih tekmovanjih," je ocenil Šuman. 

BiH se bo v predtekmovalni skupini EP pomerila s Francozi, Portugalci in gostiteljico Norveško. "Vem, da v evropskih medijih veljamo za popolnega outsiderja, vendar je zame pomembno le to, da svoje delo prenesemo na igrišče 10. januarja proti Norveški. Nimamo ničesar za izgubiti, lahko le naredimo veliko presenečenje. Vsaka točka na EP bi nam veliko pomenila in na tem bomo tudi delali," je zakljućil selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.