Šport
1912 ogledov

Slovenija z razpoloženim vratarjem do popolnega uvoda

Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca
1/11
Epa
Slovenci so turnir najboljših evropskih reprezentanc začeli s srečanjem proti Poljakom.

V dvorani Scandinavium v Göteborgu je bila prvi tekmec Slovenije Poljska. Favorizirani Slovenci so srečanje zanesljivo dobili (26:23) in tako odlično začeli evropsko prvenstvo. Veliko zaslug za prvi par točk ima vratar Klemen Ferlin.

Na drugi tekmi prvega kola skupine F je gostiteljica Švedska pričakovano premagala Švico (34:21).

slovenska rokometna reprezentanca EP v rokometu Šport Z zmago velik korak k drugemu delu tekmovanja

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa se bodo z enimi od treh gostiteljev evropskega prvenstva pomerili v nedeljo, 12. januarja, s Švicarji pa dva dni kasneje.

V drugi del bosta napredovali dve najboljši izbrani vrsti iz skupine F. V Malmöju se bosta nato pomerili z najboljšima reprezentancama iz skupine D ter E. V skupini D v norveškem Trondheimu nastopajo Francija, Norveška, Portugalska in BiH, v skupini E v Malmöju pa Danska, Madžarska, Islandija in Rusija.

EP v rokometu 2020 EP Šport Prvaki zanesljivo, polom Srbije

Po uvodnem zadetku Poljakov je Slovence v prvo vodstvo z dvema goloma popeljal Blaž Blagotinšek, potem ko je dve obrambi prispeval Klemen Ferlin. Slednji je bil odlično razpoložen in prednost se je hitro povzpela na 4:1. Nato so Poljaki, predvsem po zaslugi strelov Macieja Pilitowskega, vzpostavili ravnotežje, Slovenci pa vzdrževali rahlo prednost.

Sredi prvega polčasa so se Poljaki približali na 7:6, potem ko se je izkazal njihov vratar Mateusz Kornecki. Na drugi strani je še naprej blestel Ferlin, ustavil je kar dve sedemmetrovki in Slovenija je spet povedla za tri - 11:8.

V 28. minuti je že svojo drugo izključitev dobil Nik Henigman, prednost Slovenije pa se je, kljub fenomenalnemu Ferlinu, stopila na 12:11. Na glavni odmor sta ekipi odšli z izidom 13:11. Vtis je malce pokvarila poškodba Darka Cingesarja.

Tudi na začetku drugega polčasa so Poljaki držali priključek, v 38. minuti pa je Slovenija, po uspešno izvedeni najstrožji kazni Jureta Dolenca, povedla s 17:13. Po protinapadu Janca je bila prednost prvič vsaj pet golov - 18:13.

V naslednjih trenutkih so Vranješevi varovanci tekmece držali na varni razdalji, v 48. minuti pa je bilo spet bolj tesno - 21:18. Miniserijo Poljakov je z močnim strelom prekinil Borut Mačkovšek.

V zadnjem delu igre Slovenci niso dopustili presenečenja in so obračun odločili v svojo korist. Na semaforju se je na koncu izpisal rezultat 26:23.

V slovenski vrsti sta bila najbolj učinkovita Blaž Blagotinšek in Borut Mačkovšek s po petimi zadetki. Za Poljsko je Akdadiusz Moryto zadel osemkrat.

EP v rokometu (skupina F), 1. kolo:

Slovenija - Poljska 26:23 (13:11)
Mačkovšek, Blagotinšek po 5; Moryto 8.

Švedska - Švica 34:21 (20:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice