Šport
180 ogledov

"To je bila čudna tekma"

Ljubomir Vranješ Epa
Po uvodni zmagi slovenskih rokometašev na evropskem prvenstvu so akterji opozarjali na pomanjkljivosti igre v napadu.

Rokometaši Slovenije na uvodni tekmi proti Poljakom (26:23) niso blesteli, a najbolj pomembno je, da so v Göteborgu osvojili prvi točki v boju za drugi del evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji.

Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca Foto Šport Slovenija z razpoloženim vratarjem do popolnega uvoda

"Tekma je bila čudna, a Poljake smo od prve do zadnje minute imeli pod nadzorom. Zadovoljila me je igra v obrambi, ki je bila na visoki ravni, v napadu pa smo nekako igrali z 'ročno zavoro'. Tu imamo največje rezerve," je po uvodnem dvoboju v drugem največjem švedskem mestu dejal 47-letni slovenski selektor Ljubomir Vranješ, ki je svoje varovance do prve zmage na velikem turnirju popeljal v svojem rojstnem mestu.

Med najvidnejšimi posamezniki današnjega dvoboja je bil Blaž Blagotinšek, kar 203 cm visoki krožni napadalec slovenske izbrane vrste je skupaj z Borutom Mačkovškom opravil veliko koristnega dela v centralnem bloku, izkazal pa se je tudi v napadu, saj je dosegel pet golov. Toliko zadetkov je prispeval tudi Mačkovšek.

Blaž Blagotinšek | Avtor: Epa Epa

"Prva tekma na prvenstvu je vedno težka in nekaj posebnega, nikoli ne veš, kaj se bo na njej zgodilo," je uvodoma dejal visokorasli Celjan in dodal: "Na tej tekmi smo igrali v krču, a najbolj pomembno je, da smo prebili led."

"Dobili smo obe točki, a nismo prikazali posebej bleščeče predstave. Igra v obrambi je bila na zadovoljivi ravni, bilo je tudi nekaj manjših napak, kar pa je povsem razumljivo za prvo tekmo na tako pomembnem turnirju," je po tekmi dejal eden najbolj izkušenih slovenskih igralcev Jure Dolenec. "V napadu nikakor nismo uspeli razviti naše igre, po domače povedano smo se kar precej mučili. Menim, da smo vse skupaj sposobni oddelati na veliko višji ravni," je še dodal Škofjeločan.

"Nismo pričakovali takšne tekme in nismo igrali na pričakovani ravni. Igrali smo v krču," je po zmagi dejal eden od dirigentov slovenske igre Dean Bombač. "Igra v obrambi je bila super, v napadu pa smo naredili preveč tehničnih napak in izgubili preveč žog, kar se nam ponavadi ne dogaja. Tega na nedeljski tekmi proti Švedom ne bomo smeli početi," je še dodal Koprčan v dresu madžarskega Picka iz Szegeda.

Dean Bombač SLO POL | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice