Šport
490 ogledov

Švedi zanesljivi, hud šok za Francoze

Švedska Švica EP v rokometu Epa
Evropsko prvenstvo se je začelo tudi za reprezentance v skupinah B, D in F.

Rokometna reprezentanca Slovenije je z zmago odprla evropsko prvenstvo, ko je v Göteborgu odpravila Poljsko (26:23). V skupini F je zmagala tudi domačinka Švedska, ki je bila boljša do Švice (34:21).

Švedi so bili za razred boljši od Švicarjev in so si zmago zagotovili že precej pred koncem tekme. Najvišjo prednost so si priigrali prav ob koncu. Po šest golov so za zmagovalce dosegli Jerry Tollbring, Andreas Nilsson in Kim Ekdahl du Rietz. Pri Švici je bil s štirimi goli najboljši Andre Schmid. 

Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca Foto Šport Slovenija z razpoloženim vratarjem do popolnega uvoda

Presenečenje je v skupini D pripravila Portugalska, ki je v skupini D v Trondheimu ugnala Francijo (28:25). Ekipi sta prikazali izenačeno tekmo, ki so jo na koncu odločili trije zaporedni portugalski goli po izenačenju na 25:25. Andre Gomes in Diogo Branquinho sta bila s po petimi goli najboljša strelca Portugalske, Dika Mem jih pet dosegel za Francijo.

Francija Ep v rokometu | Avtor: Epa Epa

Na drugi tekmi te skupine je Norveška premagala Bosno in Hercegovino (32:26). Sander Sagosen je dosegel 12 golov za Norveško, Nikola Prce je za BiH dosegel sedem zadetkov.

Ljubomir Vranješ Odmevi Šport "To je bila čudna tekma"

V skupini B na Dunaju so gostitelji Avstrijci premagali Češko (32:29). Ekipi je ločil zadetek pri 28:29, nato pa sta Janko Bozovic ter Nikola Bilyk z dvema goloma potopila Čehe. Slednji je bil s 13 goli tudi najboljši strelec tekme. 

Obračun Severne Makedonije in Ukrajine je dobila prva (26:25), odločilni gol pa je ob koncu dosegel Kiril Lazarov. Ta je bil z osmimi zadetki tudi najboljši strelec tekme.

EP v rokometu 2020 EP Šport Prvaki zanesljivo, polom Srbije

EP v rokometu, izidi:

* Skupina B (Dunaj):
Češka - Avstrija                     29:32 (14:13)
Severna Makedonija - Ukrajina        26:25 (13:10)

* Skupina D (Trondheim):
Francija - Portugalska               25:28 (11:12)
Norveška - BiH                       32:26 (17:12)

* Skupina F (Göteborg):
Slovenija - Poljska                  26:23 (13:11)
Švedska - Švica                      34:21 (20:13)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice