Hrvati odstavili selektorja Anteja Čačića

Foto: Epa ante čačić
Ante Čačić ni več selektor hrvaške nogometne reprezentance, poročajo hrvaški mediji.
Oglej si celoten članek

Nekdanji nogometni trener Maribora Ante Čačić naj bi po poročanju hrvaških medijev izgubil službo selektorja hrvaške reprezentance. Čačić je sinoči na Reki igral neodločeno 1:1 proti Finski in moštvu v kvalifikacijskem ciklusu za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusijo priprl vrata napredovanja.

Hrvaška je s prvega mesta na lestvici skupine I po sinočnjem remiju padla na drugo mesto, vrh pa je zavzela Islandija. Na prvenstvo potujejo iz Evrope le zmagovalke skupin, najboljših osem drugouvrščenih ekip pa mora v dodatne kvalifikacije.

Hrvaška nogometna zveza je že našla zamenjavo. Hrvaško bo na odločilni tekmi v ponedeljek proti Ukrajini v gosteh v Kijevu vodil Zlatko Dalić, nekdanji nogometni igralec na položaju vezista, ki je zaslovel zlasti v dresu varaždinskega Varteksa.

Med kandidati za Čačićevega naslednika je bil tudi trener Rijeke Matjaž Kek, ki mu je podporo izreklo 30 odstotkov anketirancev na spletni strani 24sata.hr. Večje podpore je bil deležen le Robert Prosinečki (48%).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.