Šok v Mugellu: prvak šele s 13. mesta

Foto: EPA
Foto: EPA
Na dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v italijanskem Mugellu bo v nedeljo s prvega mesta v elitnem razredu motoGP začel Ducatijev dirkač Andrea Iannone.
Oglej si celoten članek

Italijan je v kvalifikacijah za prvi "pole position" v elitnem razredu premagal zmagovalca zadnjih dveh dirk Španca Jorgeja Lorenza (Yamaha).

S tretjega mesta pa bo domačo dirko začel še en Ducatijev dirkač, Iannonejev rojak Andrea Dovizioso. Iannone je poleg prvega najboljšega startnega mesta v najmočnejšem razredu za nameček dosegel še nov rekord steze, ki zdaj znaša 1:46,489.

Iz druge vrste bodo šesto preizkušnjo sezone začeli Britanec Cal Crutchlow (Honda), Španec Aleix Espargaro (Suzuki) in Italijan Michele Pirro (Ducati). Šele v tretji vrsti pa je Hondin tovarniški voznik Španec Dani Pedrosa, ki bo začel s sedmega mesta, tik za njim je kvalifikacije končal vodilni v letošnjem seštevku, italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha), deseterico pa zaokrožujeta Španca Maverick Vinales (Suzuki) in Pol Espargaro (Yamaha).

Še slabše kot Rossi, ki ponavadi ne blesti v kvalifikacijah, pa se potem prebije naprej na dirki, pa se je tokrat odrezal svetovni prvak Marc Marquez. Prvi Hondin dirkač se namreč po padcih in težavah sploh ni uvrstil v odločilni del kvalifikacij, kjer se meri najboljša deseterica, tako da bo dirko začel šele s 13. mesta. Španec je tako šele drugič v karieri ostal brez zaključnega dela kvalifikacij v motoGP.

Britanec Sam Lowes (Speed Up) bo s prvega mesta začel dirko v razredu moto2, drugi je bil Švicar Dominique Aegerter (Technomag), tretji pa Španec Tito Rabat (Marc).

V najšibkejšem razredu moto3 si je prvi startni položaj privozil Britanec Danny Kent (Honda), za njim sta se zvrstila Japonec Hiroki Ono (Honda) in Italijan Romano Fenati (KTM).

MotoGP, Mugello, kvalifikacije:

1. Andrea Iannone (Ita/Ducati) 1:46,489
2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) + 0,095
3. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 0,121
4. Cal Crutchlow (VBr/Honda LCR) 0,168
5. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki) 0,365
6. Michele Pirro (Ita/Ducati) 0,381
7. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 0,386
8. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 0,434
9. Maverick Vinales (Špa/Suzuki) 0,445
10. Pol Espargaro (Špa/Yamaha Tech3) 0,561
...
13. Marc Marquez (Špa/Honda)

Foto: EPA marc marquez mugello motogp

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.