Šport > Moto športi
26 ogledov

Šok v Mugellu: prvak šele s 13. mesta

lorenzo iannone dovizioso mugello motogp EPA
Na dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v italijanskem Mugellu bo v nedeljo s prvega mesta v elitnem razredu motoGP začel Ducatijev dirkač Andrea Iannone.

Italijan je v kvalifikacijah za prvi "pole position" v elitnem razredu premagal zmagovalca zadnjih dveh dirk Španca Jorgeja Lorenza (Yamaha).

S tretjega mesta pa bo domačo dirko začel še en Ducatijev dirkač, Iannonejev rojak Andrea Dovizioso. Iannone je poleg prvega najboljšega startnega mesta v najmočnejšem razredu za nameček dosegel še nov rekord steze, ki zdaj znaša 1:46,489.

Iz druge vrste bodo šesto preizkušnjo sezone začeli Britanec Cal Crutchlow (Honda), Španec Aleix Espargaro (Suzuki) in Italijan Michele Pirro (Ducati). Šele v tretji vrsti pa je Hondin tovarniški voznik Španec Dani Pedrosa, ki bo začel s sedmega mesta, tik za njim je kvalifikacije končal vodilni v letošnjem seštevku, italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha), deseterico pa zaokrožujeta Španca Maverick Vinales (Suzuki) in Pol Espargaro (Yamaha).

Še slabše kot Rossi, ki ponavadi ne blesti v kvalifikacijah, pa se potem prebije naprej na dirki, pa se je tokrat odrezal svetovni prvak Marc Marquez. Prvi Hondin dirkač se namreč po padcih in težavah sploh ni uvrstil v odločilni del kvalifikacij, kjer se meri najboljša deseterica, tako da bo dirko začel šele s 13. mesta. Španec je tako šele drugič v karieri ostal brez zaključnega dela kvalifikacij v motoGP.

Britanec Sam Lowes (Speed Up) bo s prvega mesta začel dirko v razredu moto2, drugi je bil Švicar Dominique Aegerter (Technomag), tretji pa Španec Tito Rabat (Marc).

V najšibkejšem razredu moto3 si je prvi startni položaj privozil Britanec Danny Kent (Honda), za njim sta se zvrstila Japonec Hiroki Ono (Honda) in Italijan Romano Fenati (KTM).

MotoGP, Mugello, kvalifikacije:

1. Andrea Iannone (Ita/Ducati) 1:46,489
2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) + 0,095
3. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 0,121
4. Cal Crutchlow (VBr/Honda LCR) 0,168
5. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki) 0,365
6. Michele Pirro (Ita/Ducati) 0,381
7. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 0,386
8. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 0,434
9. Maverick Vinales (Špa/Suzuki) 0,445
10. Pol Espargaro (Špa/Yamaha Tech3) 0,561
...
13. Marc Marquez (Špa/Honda)

marc marquez mugello motogp | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.