Šok v NBA, "novi Luka Dončić" že zaključil sezono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pistons do konca sezone brez Cunninghama.
Oglej si celoten članek

Košarkar Detroit Pistons Cade Cunningham, prvoizbrani na lanskem naboru severnoameriške lige NBA, je zaradi poškodbe leve noge že sklenil letošnjo sezono. Košarkar je poškodovan že od 9. novembra. Očitno pa tudi operacija po zlomu ne bo pomagala pri pravočasni rehabilitacijo.

Najprej so se v moštvu odločili, da bo košarkar skušal rano pozdraviti s počitkom, po mesecu dni pa je odšel na ponovno operacijo in po zdravljenju se bo začel pripravljati na sezono 2023/24.

Foto: Profimedia Cade Cunningham

Vsekakor gre za velik udarec za Detroit, saj je Cunningham pred tem na prejšnjih 12 obračunih svoje ekipe v povprečju dosegal po 19,9 točke, 6,2 skoka in šest podaj na tekmo.

Lani bi mu zagotovo pripadel naziv novinca leta (končal je na tretjem mestu), če ga ne bi v začetku sezone mučile poškodbe. Je osmi najmlajši košarkar v zgodovini, ki mu je uspelo doseči trojni dvojček.

S svojimi odličnimi predstavami je navdušil tudi številke strokovnjake, izmed katerih ga mnogi vidijo kot naravnega naslednika Luke Dončića, Jaysona Tatuma in Ja Moranta kot naslednjega mladega superzvezdnika lige. Prav tako spominja na Luko tudi zaradi načina igre ter dejstva, da sta oba zelo visokorasla za organizatorja igre.

Smela napoved Strokovnjak oznanil prihod "novega Dončića"

Ekipa iz Detroita se sicer s sedmimi zmagami iz 29 nastopov že tako nahaja na zadnjem mestu na lestvici, po poškodbi prvega zvezdnika pa je težko pričakovati, da se bo nenadoma sredi sezone uspela prebuditi. Res pa je, da gre za zelo mlado ekipo, na katero bomo morali biti pozorni v prihodnjih sezonah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.