Šport > Košarka
12530 ogledov

Strokovnjak oznanil prihod "novega Dončića"

Luka Dončić Profimedia
Ameriškemu košarkarju, ki po stilu igre močno spominja na Luko Dončića, strokovnjaki napovedujejo svetlo prihodnost.

Ameriški zvezdnik študentske košarke Cade Cunnigham po napovedih velja za prvega favorita prihajajočega nabora lige NBA.

203 centimetre visoki organizator igre si je zaradi svojega stila igre prislužil primerjave z enim najboljših košarkarjev na svetu - Lukom Dončićem

"Če se vam všeč trojke s korakom nazaj, 203 centimeter visoki branilci, ki dajejo po 40 točk in iz tekme v tekmo dosegajo odločilne mete, potem je Cade prava izbira za vas. On je Luka Dončić študentske košarke, ko govorimo o višini glede na igralni položaj in sposobnosti, da se na parketu znajde na pravem mestu. Cade zna zadeti z vseh položajev in naredi ekipo boljšo," je v ESPN-ovi oddaji The Jump vzporednico med Dončićem in 19-letnim Američanom potegnil Mike Schmitz, analitik košarkarske lige NCAA in strokovnjak za nabore.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Cunnighama in Dončića poleg stila igre druži tudi naklonjenost do LeBrona Jamesa"Verjetno je LeBron tisti, ki je imel name navečji vpliv. Predvsem zato, ker je bil najboljši košarkar skozi moje celotno otroštvo. Trenutno veliko spremljam Luko Dončića. Odraščal sem v Dallasu, zato sem navijal za Dirka Nowitzkega, zdaj pa je njihov adut Luka. Imava precej podoben stil igre. Trenutno se najbolj zgledujem po njem," je pred meseci dejal 19-letnik.

Komentarjev 4
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 04:02 18.marec 2021.

    Najraje bi Luko na črno pobarvali...v tem je ves problem...Ampak Luka je bel kot ljubljanske mlekarne in zaveden Slovenec, naš ponos !!

  • izy 14:13 17.marec 2021.

    Mokre sanje Američanov. Čez 10 let ne bodo imeli več dominance v košarki, to jih najbolj boli.