Šok v Parizu, delitev plena v Amsterdamu

Foto: Epa
Foto: Epa
Po Evropi je bilo v sredo odigranih veliko reprezentančnih prijateljskih tekem.
Oglej si celoten članek

Veliko presenečenje je v Parizu pripravila Finska. Ta je aktualne svetovne prvake Francoze premagala (0:2) z dvema zadetkoma v prvem polčasu. Najprej je po napaki Francozov na sredini zadel Marcus Forss, kmalu zatem je spektakularen gol od daleč zabil še Onni Valakari. Francozi, ki so nastopili v kombinirani postavi, so veliko poizkušali, a niso bili uspešni.

V derbiju večera je Nizozemska v Amsterdamu gostila Španijo. Za Špance je v prvem polčasu po podaji Álvara Morate zadel Sergio Canales, v drugem je po slabi reakciji obrambe končni izid (1:1) postavil Donny van de Beek.

Prijateljska tekma Borbeni Azerbajdžanci zdržali vse nalete

Grčija, ki bo tekmica Slovenije v Ligi narodov 18. novembra, je v Atenah premagala Ciper (2:1). Hristos Dzolis v osmi in Jorgos Jakumakis v 18. minuti sta bila strelca za domače. Marios Ilia je v drugem polčasu zmanjšal zaostanek Cipra.

Kosovo, ki bo v nedeljo v Stožicah v Ligi narodov naslednji tekmec Slovenije je v Elbasanu odigrala prijateljski obračun z Albanijo in izgubil (2:1). Hrvaška je v zanimivi tekmi v Carigradu iztržila remi proti Turčiji (3:3).

Črna gora se je v Podgorici razšla neodločeno s Kazahstanom (0:0). Romunija je v Ploieștiju proti Belorusiji vodila že s 5:0, na koncu pa slavila z manjšo razliko (5:3). Danska je v Brøndbyju - predmestju Københavna, v sosedskem obračunu ugnala Švedsko (2:0).

Belgija je v Heverleeju s preobratom v režiji dvakratnega strelca Michyja Batshuayija ugnala Švico (2:1). Portugalska je v Lizboni napolnila mrežo Andore (7:0). Nemčija je bila v Leipzigu boljša od Češke (1:0), Italija je v Firencah zanesljivo odpravila Estonijo (4:0). Poljska je v Chorzówu premagala sosednjo Ukrajino (2:0).

Prijateljske tekme, izidi:

Slovenija - Azerbajdžan         0:0 (0:0)
Grčija - Ciper                  2:1 (2:0)
Albanija - Kosovo               2:1 (1:0)
Litva - Ferski otoki            2:1 (2:0)
Malta - Lihtenštajn             3:0 (2:0)
Črna gora - Kazahstan           0:0 (0:0)
Romunija - Belorusija           5:3 (4:0)
San Marino - Latvija            0:3 (0:1)
Bolgarija - Gibraltar           3:0 (3:0)
Turčija - Hrvaška               3:3 (2:1)
Danska - Švedska                2:0 (0:0)
Luksemburg - Avstrija           0:3 (0:0)
Belgija - Švica                 2:1 (0:1)
Nemčija - Češka                 1:0 (1:0)
Italija - Estonija              4:0 (2:0)
Nizozemska - Španija            1:1 (0:1)
Poljska - Ukrajina              2:0 (1:0)
Portugalska - Andora            7:0 (2:0)
Francija - Finska               0:2 (0:2)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.