Šok za Bayern: slavila Borussia (M)

Foto: Reuters Igor De Camargo Foto: Reuters Thomas Müller, Bayern München Foto: Reuters Arjen Robben Foto: Reuters Lahm Foto: Reuters Arjen Robben Foto: Reuters Manuel Neuer Foto: Reuters Milivoje Novaković Foto: EPA bundesliga 1. kolo borussia dortmund hambruger Grosskreutz Foto: EPA bundesliga 1. kolo borussia dortmund hambruger kevin grosskreutz Foto: EPA bundesliga 1. kolo borussia dortmund hambruger Foto: EPA bundesliga dortmund hamburger mario götze Foto: EPA bundesliga dortmund hamburger mario götze Foto: EPA borussia dortmund jürgen klopp
Igor de Camargo je sredi Münchna zadel za senzacionalno zmago Borussie (M) proti Bayernu v prvem kolu Bundeslige. Letošnjo sezono najbolje ni začel niti Köln. Kozlički so pred domačimi gledalci z 0:3 klonili proti Wolsburgu. V petek gladka zmaga Dortmunda.
Oglej si celoten članek

Vodilni možje, navijači, strokovno vodstvo in igralci Bayerna iz Münchna so zagotovo načrtovali, da bodo v letošnjo sezono krenili z zanesljivo zmago in tremi točkami, a to je bil račun brez krčmarja oziroma račun brez Borussie (M). Zasedba iz Mönchengladbacha, ki se je v prejšnji sezoni komaj rešila izpada v ižji rang tekmovanja, je poskrbela za velikansko presenečenje in iz Allianz Arene odnesla poln plen. Edin zadetek na srečanju je padel v 62. minuti, ko je po dolgi podaji Roela Brouwersa in nesporazumu med Manuelom Neuerjem (pred začetkom tekme je dobil priznanje za najboljšega vratarja Bundeslige v prejšnji sezoni) in Jeromom Boatengom zadel Igor De Camargo. S porazom so v sezono krenili tudi aktualni podprvaki iz vrst Bayerja iz Leverkusna, ki so v gosteh z 0:2 klonili proti Mainzu.

Nova začel s porazom in rdečim kartonom

Milivoje Novaković in Mišo Brečko sta tekmo začela, Novagol je moral zelenico zaradi drugega rumenega kartona zapustiti v 79. minuti tekme, medtem ko je Brečko odigral celoten dvoboj. Domači vratar Michael Rensing je sicer po žogo prvič moral že v 17. minuti tekme, ko se je zadetka veselil Patrick Helmes. Po rdečem kartonu Novakovića so kozlički popustili in prejeli še dva gola: v 85. minuti je zadel Marcel Shäfer, v sodnikovem podaljšku pa je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Helmes.

Borussia začela z zmago

Prvi od peterice velikih evropskih lig so novo sezono začeli bundesligaši. Prvenstvo sta v petek odprla prvak Borussia Dortmund in Hamburger SV. "Smo prvi prvaki v zgodovini nogometa, ki gremo v novo sezono kot izzivalci in ne branilci," je pred začetkom sezone dejal trener Dortmunda Jürgen Klopp, saj za prvega favorita velja Bayern München, ki se je kot edini okrepil z nogometašema za več kot deset milijonov evrov odškodnine. A je Dortmund pred več kot 80 tisoč navijači sezono začel zelo zanesljivo. Z dvema goloma Kevina Grosskreutz in enim Maria Götzeja, oba sta odkritji lanske sezone, so prve tri točke osvojili z zmago 3:1. Tolažilni zadetek za osmouvrščeno ekipo lanske sezone je zabil Robert Tesche.

Prva nemška Bundesliga, 1. kolo:

Borussia Dortmund : Hamburger SV 3:1 (2:0)
Grosskreutz (17, 48), Götze (29); Tesche (79)

Werder Bremen : Kaiserslautern 2:0 (0:0)
Rosenberg (60, 81)

Hannover : Hoffenheim 2:1 (2:1)
Schlaudraff (15), Abdellaoue (30/11-m); Salihović (18/11-m)

Stuttgart :  Schalke 3:0 (1:0)
Cacau (37), Harnik (56), Okazaki (89)

Köln : Wolfsburg 0:3 (0:1)
Helmes (17, 90), Schäfer (85)
RK: Novaković (79/Köln)

Augsburg : Freiburg 2:2 (0:0)
Mölders (54, 81); Cisse (48), Makiadi (56)

Hertha : Nürnberg 0:1 (0:0)
Pekhart (80)

Mainz : Bayer Leverkusen 2:0 (1:0)
Allagui (32), Toprak (86/ag)

Bayern München : Borussia Mönchengladbach 0:1 (0:0)
De Camargo (62)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.