Šok za Real Madrid in Barcelono, to se ni zgodilo že deset let

Foto: Profimedia Alexander Isak
Polom obeh velikanov v pokalnem tekmovanju. Prvič po desetih letih v polfinalu ne bo Reala ali Barcelone.
Oglej si celoten članek

Real Madrid še šesto leto zapored ne bo osvojil kraljevega pokala. Veliki klub iz prestolnice je šokantno izpadel v četrtfinalu, pred njegovimi navijači ga je s 4:3 premagal Real Sociedad.

Za beli balet je bil usoden tudi njihov veliki up Martin Odegaard. Enaindvajsetletni Norvežan, ki je pred petimi leti prišel v Madrid in s 16 leti že vpisal nastop tudi za člansko ekipo, za klub iz San Sebastiana namreč nastopa kot posojeni nogometaš madridskega Reala. Odegaard je mrežo domačih načel v 22. minuti, v 54. in 56. minuti pa je bil nato uspešen še leto mlajši Šved Alexander Isak, ki se je k Real Sociedadu preselil poleti, potem ko ni dobil prave priložnosti pri dortmundski Borussiji. 

Marcelo je znižal zaostanek, a je nato sledila nova klofuta za razjarjene domače pristaše. Po podaji isaka je v polno zadel še 23-letni Mikel Merino. Do konca tekme je zaostanek domačih znižal Rodrygo, Nacho pa je končni izid postavil v sodnikovem dodatku.

Nora noč za Baske

A tu še ni bilo konec presenečenj v četrtfinalu pokala. Le nekaj časa kasneje se je namreč od lovorike poslovila tudi Barcelona. Tudi zanjo je bil usoden baskovski klub, Katalonce je namreč izločil Athletic Bilbao.

Barco so v zadnjem tednu pretresla nesoglasja med prvim zvezdnikom kluba Leom Missijem in športnim direktorjem Ericom Abidalom, še več nemira pa bo verjetno v garderobo zdaj prinesel poraz proti Athleticu. Katalonci so na dvoboju sicer dominirali, a si pravih priložnosti niso priigrali. Še najlepšo je zamudil Messi, ki se je sam pomeril z domačim vratarjem Unaijem Simonom, 22-letni čuvaj mreže pa je dobil dvoboj.

In nato je sledila kazen za zamujeno. V samem zaključku se je pred golom Brcelone najboljše znašel Inaki Williams in poslal žogo v mrežo.

Inaki Williams

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.