Šport > Nogomet
1829 ogledov

Šok za Real Madrid in Barcelono, to se ni zgodilo že deset let

Alexander Isak Profimedia
Polom obeh velikanov v pokalnem tekmovanju. Prvič po desetih letih v polfinalu ne bo Reala ali Barcelone.

Real Madrid še šesto leto zapored ne bo osvojil kraljevega pokala. Veliki klub iz prestolnice je šokantno izpadel v četrtfinalu, pred njegovimi navijači ga je s 4:3 premagal Real Sociedad.

Za beli balet je bil usoden tudi njihov veliki up Martin Odegaard. Enaindvajsetletni Norvežan, ki je pred petimi leti prišel v Madrid in s 16 leti že vpisal nastop tudi za člansko ekipo, za klub iz San Sebastiana namreč nastopa kot posojeni nogometaš madridskega Reala. Odegaard je mrežo domačih načel v 22. minuti, v 54. in 56. minuti pa je bil nato uspešen še leto mlajši Šved Alexander Isak, ki se je k Real Sociedadu preselil poleti, potem ko ni dobil prave priložnosti pri dortmundski Borussiji. 

Marcelo je znižal zaostanek, a je nato sledila nova klofuta za razjarjene domače pristaše. Po podaji isaka je v polno zadel še 23-letni Mikel Merino. Do konca tekme je zaostanek domačih znižal Rodrygo, Nacho pa je končni izid postavil v sodnikovem dodatku.

Nora noč za Baske

A tu še ni bilo konec presenečenj v četrtfinalu pokala. Le nekaj časa kasneje se je namreč od lovorike poslovila tudi Barcelona. Tudi zanjo je bil usoden baskovski klub, Katalonce je namreč izločil Athletic Bilbao.

Barco so v zadnjem tednu pretresla nesoglasja med prvim zvezdnikom kluba Leom Missijem in športnim direktorjem Ericom Abidalom, še več nemira pa bo verjetno v garderobo zdaj prinesel poraz proti Athleticu. Katalonci so na dvoboju sicer dominirali, a si pravih priložnosti niso priigrali. Še najlepšo je zamudil Messi, ki se je sam pomeril z domačim vratarjem Unaijem Simonom, 22-letni čuvaj mreže pa je dobil dvoboj.

In nato je sledila kazen za zamujeno. V samem zaključku se je pred golom Brcelone najboljše znašel Inaki Williams in poslal žogo v mrežo.

Inaki Williams | Avtor:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice