Šok za Španijo: Calderon brez SP!

Foto: Žurnal24 Calderon je gostoval tudi v Stožicah. (Foto: Reuters)
S končnega seznama potnikov na SP v španski reprezentanci je izpadel Jose Manuel Calderon. A ne zaradi slabih predstav, temveč zaradi poškodbe, ki jo je staknil na nedeljski tekmi proti ZDA.
Oglej si celoten članek

Nadomestil ga bo Raul Lopez. Po porazu Španije sredi Madrida po dramatični končnici, ki so jo za točko dobili Američani (86:85), je to nov, mogoče še večji udarec za špansko izbrano vrsto. Obenem pa je to že drugi veliki udarec za Calderona, ki je razočaran zaradi poškodbe roke moral izpustiti že lansko evropsko prvenstvo na Poljskem.

 

Lahko le obžalujem to nesrečo, da sem se poškodoval prav v zadnjem trenutku pred prvenstvom.
Jose Calderon

28-letnik iz Villanueve de la Serene je na nedeljski tekmi utrpel močen udarec v levo stegensko mišico. Kasnejša magnetna resonanca v bolnišnici San Camilo v Madridu je pokazala, da gre za resnejšo poškodbo (natrgana tetiva). Član Toronto Raptorsev naj bi okreval približno en mesec.

"Ni kaj reči. Lahko le obžalujem to nesrečo, da sem se poškodoval prav v zadnjem trenutku pred prvenstvom. Upam, da bo ekipa na SP odigrala čim bolje,'' je bil kratek Calderon.

 

Italijanskemu selektorju na klopi Španije Sergiu Scariolu tako pet dni pred začetkom SP ni preostalo drugega, kot da v reprezentanco pokliče novega košarkarja. To bo Raul Lopez, ki ga Scariolo sicer trenira tudi pri Himkiju, za reprezentanco pa je nastopal že na lanskem EP. Edino, kar mora skrbeti Špance, pa je fizična pripravljenost Lopeza, ki je bil ravno sredi poletnih počitnic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.