Šport > Košarka
7 ogledov

Šok za Španijo: Calderon brez SP!

Calderon je gostoval tudi v Stožicah. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
S končnega seznama potnikov na SP v španski reprezentanci je izpadel Jose Manuel Calderon. A ne zaradi slabih predstav, temveč zaradi poškodbe, ki jo je staknil na nedeljski tekmi proti ZDA.

Nadomestil ga bo Raul Lopez. Po porazu Španije sredi Madrida po dramatični končnici, ki so jo za točko dobili Američani (86:85), je to nov, mogoče še večji udarec za špansko izbrano vrsto. Obenem pa je to že drugi veliki udarec za Calderona, ki je razočaran zaradi poškodbe roke moral izpustiti že lansko evropsko prvenstvo na Poljskem.

 

Lahko le obžalujem to nesrečo, da sem se poškodoval prav v zadnjem trenutku pred prvenstvom.
Jose Calderon

28-letnik iz Villanueve de la Serene je na nedeljski tekmi utrpel močen udarec v levo stegensko mišico. Kasnejša magnetna resonanca v bolnišnici San Camilo v Madridu je pokazala, da gre za resnejšo poškodbo (natrgana tetiva). Član Toronto Raptorsev naj bi okreval približno en mesec.

"Ni kaj reči. Lahko le obžalujem to nesrečo, da sem se poškodoval prav v zadnjem trenutku pred prvenstvom. Upam, da bo ekipa na SP odigrala čim bolje,'' je bil kratek Calderon.

 

Italijanskemu selektorju na klopi Španije Sergiu Scariolu tako pet dni pred začetkom SP ni preostalo drugega, kot da v reprezentanco pokliče novega košarkarja. To bo Raul Lopez, ki ga Scariolo sicer trenira tudi pri Himkiju, za reprezentanco pa je nastopal že na lanskem EP. Edino, kar mora skrbeti Špance, pa je fizična pripravljenost Lopeza, ki je bil ravno sredi poletnih počitnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.