Šokantna izpoved zvezdnice: očeta, znanega športnika, obtožila večletne zlorabe

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Odločila se je, da spregovori o peklu, ki ga je morala preživljati kot deklica in najstnica.
Oglej si celoten članek

Madžarsko javnost je v soboto pretresla resnica o življenju in trpljenju ene najboljših športnic te države, plavalke Liliane Szilagyi. Slednja se je namreč odločila, da svetu razkrije svojo zgodbo ter pekel, skozi katerega se je morala prebiti zaradi večletnega zlorabljanja s strani svojea očeta, nekdanjega plavalca in uspešnega trenerja, Zoltana Szilagyija.

Dvakratna udeleženka Olimpijskih iger je namreč preko Instagram s svetom delila grozljivi zapis: "Bila sem zlorabljena. Po 25 letih sem pripravljena, da izgovorim najtežje besede, kar sem jih kdaj izgovorila. Po vseh bolečinah in borbah sem pripravljena vstati, ne glede na to, da gre za temo, ki deli množice, bom vseeno spregovorila o tem, ker je neizbežno."

Foto: Epa Liliana Szilagyi

"Zlorabljena sem bila s strani človeka, od katerega bi morala dobiti največjo ljubezen in sprejemanje. S strani mojega očeta. Zlorabljena sem bila fizično. Psihično. Spolno. Od malih nog dalje. Neprestano in nepredvidljivo, samo da bi užival v svoji moči nad menoj. Naj je šlo za telesno kaznovanje, zastraševanje, pomanjkanje ljubezni in pozornosti ali spolno zlorabo," je zapisala Liliana.

54-letni Zoltan Szilagyi je sicer zelo znano ime na Madžarskem, saj gre za nekdaj odličnega plavalca, ki je kar trikrat zastopal svojo državo na Olimpijskih igrah. Po končani športni karieri je deloval še kot plavalni trener, danes pa je advokat.

Njegova hčerka je nato v zapisu še razkrila, da ni bila edina žrtev svojega očeta, saj naj bi več let na enak način zlorabljal tudi njeno mater, dokler ga nista leta 2016 končno zapustili. Za javno obtožbo pa se je odločila, ker ima mlajšo sestro Gerdo, prav tako plavalko, ki še vedno živi z očetom.

"Z materjo počasi celiva rane, druga drugi stojiva ob strani in se v vsem podpirava," je zaključila Liliana, medtem ko se je oče Zoltan nemudoma oglasil na hčerine obtožbe. Madžarskim medijem je poslal odprto pismo naslovljeno na svojo hčer, v katerem je hčerki sporočil, da se ne želi braniti preko medijev, ter dodal, da pričakuje, da se bo v kazenskem postopku vse razjasnilo. Prav tako od svoje hčerke zahteva, da preneha uporabljati njegov priimek.

Po šokantnem Lilianinem razkritju pa se je že oglasila Plavalna zveza Madžarske, katere predsednik je že najavil, da bodo na podlagi trditev njihove plavalke, nekdanje evropske podprvakinje, odprli preiskavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:26 3. Januar 2022.

    Plavalkina zgodba žal ni osamljena. Staršev, ki hočejo živeti svoje mladostniške sanja skozi otroke, je veliko. Morda je pri športu …

  • 16:47 2. Januar 2022.

    Ce je iz orbanove stranke, bo zmagal,ce ni ga bodo pribili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.