Šport
38751 ogledov

Šokantna izpoved zvezdnice: očeta, znanega športnika, obtožila večletne zlorabe

Liliana Szilagyi Instagram
Odločila se je, da spregovori o peklu, ki ga je morala preživljati kot deklica in najstnica.

Madžarsko javnost je v soboto pretresla resnica o življenju in trpljenju ene najboljših športnic te države, plavalke Liliane Szilagyi. Slednja se je namreč odločila, da svetu razkrije svojo zgodbo ter pekel, skozi katerega se je morala prebiti zaradi večletnega zlorabljanja s strani svojea očeta, nekdanjega plavalca in uspešnega trenerja, Zoltana Szilagyija.

Dvakratna udeleženka Olimpijskih iger je namreč preko Instagram s svetom delila grozljivi zapis: "Bila sem zlorabljena. Po 25 letih sem pripravljena, da izgovorim najtežje besede, kar sem jih kdaj izgovorila. Po vseh bolečinah in borbah sem pripravljena vstati, ne glede na to, da gre za temo, ki deli množice, bom vseeno spregovorila o tem, ker je neizbežno."

Liliana Szilagyi | Avtor: Epa Epa

"Zlorabljena sem bila s strani človeka, od katerega bi morala dobiti največjo ljubezen in sprejemanje. S strani mojega očeta. Zlorabljena sem bila fizično. Psihično. Spolno. Od malih nog dalje. Neprestano in nepredvidljivo, samo da bi užival v svoji moči nad menoj. Naj je šlo za telesno kaznovanje, zastraševanje, pomanjkanje ljubezni in pozornosti ali spolno zlorabo," je zapisala Liliana.

54-letni Zoltan Szilagyi je sicer zelo znano ime na Madžarskem, saj gre za nekdaj odličnega plavalca, ki je kar trikrat zastopal svojo državo na Olimpijskih igrah. Po končani športni karieri je deloval še kot plavalni trener, danes pa je advokat.

Njegova hčerka je nato v zapisu še razkrila, da ni bila edina žrtev svojega očeta, saj naj bi več let na enak način zlorabljal tudi njeno mater, dokler ga nista leta 2016 končno zapustili. Za javno obtožbo pa se je odločila, ker ima mlajšo sestro Gerdo, prav tako plavalko, ki še vedno živi z očetom.

"Z materjo počasi celiva rane, druga drugi stojiva ob strani in se v vsem podpirava," je zaključila Liliana, medtem ko se je oče Zoltan nemudoma oglasil na hčerine obtožbe. Madžarskim medijem je poslal odprto pismo naslovljeno na svojo hčer, v katerem je hčerki sporočil, da se ne želi braniti preko medijev, ter dodal, da pričakuje, da se bo v kazenskem postopku vse razjasnilo. Prav tako od svoje hčerke zahteva, da preneha uporabljati njegov priimek.

Po šokantnem Lilianinem razkritju pa se je že oglasila Plavalna zveza Madžarske, katere predsednik je že najavil, da bodo na podlagi trditev njihove plavalke, nekdanje evropske podprvakinje, odprli preiskavo.

 
Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:26 03.januar 2022.

    Plavalkina zgodba žal ni osamljena. Staršev, ki hočejo živeti svoje mladostniške sanja skozi otroke, je veliko. Morda je pri športu to le malček bolj očitno.

  • jakec1575 16:47 02.januar 2022.

    Ce je iz orbanove stranke, bo zmagal,ce ni ga bodo pribili.