Šokiran po pozdravu neonacista

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški tenisač jamajških korenin Dustin Brown je po koncu treninga na turnirju v Stuttgartu doživel bližnje srečanje z neonacistom.
Oglej si celoten članek

Dustin Brown je tenisač, ki s svojim izgledom vedno pritegne veliko pozornosti. Trenutno se mudi na travnatem turnirju v Stuttgartu, kjer je po enem od treningov naletel na neprijetno presenečenje.

''Zelo zanimivo je videti, kako neumni so nekateri ljudje na tem svetu. Moški me je pozdravil s 'Sieg Heil', ko sem zapuščal igrišče za trening,'' je na Twitterju zapisal 30-letni Nemec.

''Sieg Heil'' je pozdrav, ki ga je v 30. letih prejšnjega stoletja prevzela nacistična ideologija v znak spoštovanja in naklonjenosti do Adolfa Hitlerja.

V Nemčiji, Avstriji ter na Slovaškem in Češkem pozdrav velja za kaznivo dejanje, na Švedskem in v Švici pa ima status sovražnega govora, če propagira nacistično ideologijo. V Nemčiji je za verbalno ali telesno izražanje nacističnega pozdrava predvidena kazen do treh let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.