Šport
45 ogledov

Šokiran po pozdravu neonacista

dustin brown EPA
Nemški tenisač jamajških korenin Dustin Brown je po koncu treninga na turnirju v Stuttgartu doživel bližnje srečanje z neonacistom.

Dustin Brown je tenisač, ki s svojim izgledom vedno pritegne veliko pozornosti. Trenutno se mudi na travnatem turnirju v Stuttgartu, kjer je po enem od treningov naletel na neprijetno presenečenje.

''Zelo zanimivo je videti, kako neumni so nekateri ljudje na tem svetu. Moški me je pozdravil s 'Sieg Heil', ko sem zapuščal igrišče za trening,'' je na Twitterju zapisal 30-letni Nemec.

''Sieg Heil'' je pozdrav, ki ga je v 30. letih prejšnjega stoletja prevzela nacistična ideologija v znak spoštovanja in naklonjenosti do Adolfa Hitlerja.

V Nemčiji, Avstriji ter na Slovaškem in Češkem pozdrav velja za kaznivo dejanje, na Švedskem in v Švici pa ima status sovražnega govora, če propagira nacistično ideologijo. V Nemčiji je za verbalno ali telesno izražanje nacističnega pozdrava predvidena kazen do treh let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.