Solskjaer sanjsko začel trenersko pot

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji norveški zvezdnik Ole Gunnar Solskjaer je trenersko pot začel dobesedno sanjsko. Konec tedna je Molde popeljal do sploh prvega naslova državnega prvaka v stoletni zgodovini kluba.
Oglej si celoten članek

Nekdanji ljubljenec navijačev angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, Norvežan Ole Gunnar Solskjaer, je uspešno začel trenersko kariero. Konec tedna se je namreč z Moldejem veselil naslova norveškega prvaka, prvega v stoletni zgodovini kluba. Solskjaer je klub prevzel januarja.

"To pa res ni slab začetek trenerske poti," je dejal nekdanji napadalec, ki je v norveškem dresu zabil 23, v Unitedovem pa v 11 sezonah 126 golov. Molde si je naslov zagotovil že dve koli pred koncem sezone, saj je Rosenborg, edini, ki bi lahko še ujel Solskjaerovo moštvo, izgubil.

Solskjaerja so si navijači rdečih vragov najbolj zapomnili po odločilnem golu, ki ga je v zadnji minuti finala Lige prvakov leta 1999 zabil Bayernu in Angležem prinesel naslov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.