Šport > Nogomet
21 ogledov

Solskjaer sanjsko začel trenersko pot

Solskjaer EPA
Nekdanji norveški zvezdnik Ole Gunnar Solskjaer je trenersko pot začel dobesedno sanjsko. Konec tedna je Molde popeljal do sploh prvega naslova državnega prvaka v stoletni zgodovini kluba.

Nekdanji ljubljenec navijačev angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, Norvežan Ole Gunnar Solskjaer, je uspešno začel trenersko kariero. Konec tedna se je namreč z Moldejem veselil naslova norveškega prvaka, prvega v stoletni zgodovini kluba. Solskjaer je klub prevzel januarja.

"To pa res ni slab začetek trenerske poti," je dejal nekdanji napadalec, ki je v norveškem dresu zabil 23, v Unitedovem pa v 11 sezonah 126 golov. Molde si je naslov zagotovil že dve koli pred koncem sezone, saj je Rosenborg, edini, ki bi lahko še ujel Solskjaerovo moštvo, izgubil.

Solskjaerja so si navijači rdečih vragov najbolj zapomnili po odločilnem golu, ki ga je v zadnji minuti finala Lige prvakov leta 1999 zabil Bayernu in Angležem prinesel naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.