Solze sreče Kotnikove ganile tudi izjemno Čehinjo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tretje mesto deskarke Glorie Kotnik v paralelnem veleslalomu je nedvomno največje presenečenje slovenske ekipe v Pekingu doslej.
Oglej si celoten članek

Gloria Kotnik se je v deskarsko karavano vrnila jeseni in le redko kdo je pričakoval, da bi v Pekingu lahko posegla po kolajnah. Uspeh je presenetil celo samo olimpijko.

"Neverjetno, res. Sploh ne morem verjeti," je povedala v prvi izjavi za RTV Slovenija. "Res sem vesela, in to podarjam tistim, ki so mi ves čas stali ob strani. To je za moje najbližje. Vse, kar se ta trenutek dogaja, je preveč čustev, preveč vsega. Sploh ne morem verjeti, da je res," je dejala v solzah.

Solze sreče se niso ustavile niti med fotografiranjem za dobitnice medalj. To ni ušlo vsestranski češki športnici Ester Ledecki, ki je na tekmi osvojila zlato. Snemalec dogodka je v objektiv ujel ganljiv trenutek, ko se je trikratna olimpijska prvakinja v dveh športih - poleg dveh odličij v deskanju na snegu je Ledecka namreč leta 2018 v Pyeongchangu osvojila še zlato v alpskem smučanju - sklonila h Kotnikovi in jo objela.

Junaka "Najbrž sem se že tudi sam videl kot olimpijski prvak" Izjemno Slovenija ima dve novi kolajni!

Čeprav se 32-letnica z deskanjem ukvarja že od malih nog in je že štirikrat nastopila na zimskih olimpijskih igrah, pa vidnejših uspehov na igrah ali svetovnih prvenstvih doslej ni zabeležila. Njene najvišje uvrstitve prihajajo s tekem svetovnega pokala, kjer je osvojila tri četrta mesta, eno peto, tekme pa je v prvi deseterici zaključila še šestkrat.

Foto: Profimedia gloria kotnik

32-letni ljubiteljici rock glasbe je do prvega odličja uspelo priti tudi zaradi podpore domačih. "Moja družina mi pomeni vse in prav nič drugega nima pomena, če jih moj uspeh ne bi tako veselil kot mene," je zapisala konec januarja. Njeni domači pa so ji dobre misli preko instagrama poslali včeraj, ko so ob fotografiji njenega sina zapisali: "Mami, jutri pozabi na vse in le uživaj na strmini. Za nas si že šampionka. Radi te imamo in komaj čakamo, da te spet vidimo."

Njen športni kolega Tim Mastnak je v moški konkurenci osvojil srebro.

Foto: Profimedia Gloria Kotnik

Foto: Profimedia Gloria Kotnik

Foto: Profimedia Gloria Kotnik

Foto: Profimedia Gloria Kotnik Foto: Profimedia Gloria Kotnik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:01 8. Februar 2022.

    Nenavadno veliko joka je letos pri Slovencih...še sreča da bo kmalu april...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.