Sonca na pragu drugega naslova

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Helios Suns so v tretji tekmi finala lige Nova KBM v gosteh premagali Zlatorog s 77:65 (22:21, 43:34, 61:53) in v seriji na tri zmage povedli z 2:1.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Helios Suns so dobili tretje tekmo finala lige Nova KBM in v seriji na tri zmage proti Zlatorogu povedli z 2:1 v zmagah. Domžalčani tako potrebujejo le še eno zmago, da drugič v zgodovini postanejo državni prvaki. Prvič so bili 2007, drugič pa lahko postanejo v nedeljo, ko bo ob 18. uri v dvorani Komunalnega centra četrta tekma finala lige Nova KBM.

Finale se nadaljuje z odvzemi prednosti domače dvorane. Helios Suns je dobil obe tekmi v Treh lilijah, Zlatorog pa je slavil v Domžalah. Z zmago na tretji tekmi je Helios Suns postal favorit za naslov; v dosedanjih trinajstih finalih, ki so bili po prvih dveh tekmah izenačeni, je v dvanajstih primerih na koncu pokal dvignila ekipa, ki je dobila tretjo tekmo. Le leta 2011 je Union Olimpija zmagala na tretji tekmi v Novem mestu, na koncu pa s 3:2 slavila Krka.

Domačini so se nekajkrat približali - predvsem po zaslugi Jamarja Abramsa (21 točk, 6 skokov, trojke 3:5), ki se je vrnil v postavo Zlatoroga po poškodbi, vendar pa razpoloženih gostiteljev niso znali zaustaviti. Kanček upanja so svojim navijačem vlili na začetku drugega polčasa, ko so z delnim izidom 10:1 prišli na točko zaostanka (45:44), vendar je bilo to le za kratek čas. Gostje, ki so imeli tokrat niz razigranih igralcev, so pobegnili na 54:46 in v zadnji četrtini suvereno zdržali pritisk.

Zmagovalec je bil praktično znan, ko je Simo Atanacković v 35. minuti zadel trojko za 68:54, v naslednjem napadu pa je Đorđe Lelić (15 točk) povišal na 70:54. Poleg omenjenih sta pri gostih izstopala Marjan Čakarun z 21 točkami in sedmimi skoki ter Hugh Robertson, ki je ob 16 točkah (met iz igre 7:10) zbral še deset skokov.

V primeru izenačenja skupnega rezultata na 2:2 bo odločilna peta tekma v sredo, 8. junija, v Laškem.

Liga Nova KBM, finale, 3. tekma:

Helios Suns : Zlatorog 77:65 (22:21, 43:34, 61:53) /2:1/

/x:y/ - izid v zmagah, igrajo na tri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.