Šport > Košarka
58 ogledov

Sonca na pragu drugega naslova

košarka Saša Despot
Košarkarji Helios Suns so v tretji tekmi finala lige Nova KBM v gosteh premagali Zlatorog s 77:65 (22:21, 43:34, 61:53) in v seriji na tri zmage povedli z 2:1.

Košarkarji Helios Suns so dobili tretje tekmo finala lige Nova KBM in v seriji na tri zmage proti Zlatorogu povedli z 2:1 v zmagah. Domžalčani tako potrebujejo le še eno zmago, da drugič v zgodovini postanejo državni prvaki. Prvič so bili 2007, drugič pa lahko postanejo v nedeljo, ko bo ob 18. uri v dvorani Komunalnega centra četrta tekma finala lige Nova KBM.

Finale se nadaljuje z odvzemi prednosti domače dvorane. Helios Suns je dobil obe tekmi v Treh lilijah, Zlatorog pa je slavil v Domžalah. Z zmago na tretji tekmi je Helios Suns postal favorit za naslov; v dosedanjih trinajstih finalih, ki so bili po prvih dveh tekmah izenačeni, je v dvanajstih primerih na koncu pokal dvignila ekipa, ki je dobila tretjo tekmo. Le leta 2011 je Union Olimpija zmagala na tretji tekmi v Novem mestu, na koncu pa s 3:2 slavila Krka.

Domačini so se nekajkrat približali - predvsem po zaslugi Jamarja Abramsa (21 točk, 6 skokov, trojke 3:5), ki se je vrnil v postavo Zlatoroga po poškodbi, vendar pa razpoloženih gostiteljev niso znali zaustaviti. Kanček upanja so svojim navijačem vlili na začetku drugega polčasa, ko so z delnim izidom 10:1 prišli na točko zaostanka (45:44), vendar je bilo to le za kratek čas. Gostje, ki so imeli tokrat niz razigranih igralcev, so pobegnili na 54:46 in v zadnji četrtini suvereno zdržali pritisk.

Zmagovalec je bil praktično znan, ko je Simo Atanacković v 35. minuti zadel trojko za 68:54, v naslednjem napadu pa je Đorđe Lelić (15 točk) povišal na 70:54. Poleg omenjenih sta pri gostih izstopala Marjan Čakarun z 21 točkami in sedmimi skoki ter Hugh Robertson, ki je ob 16 točkah (met iz igre 7:10) zbral še deset skokov.

V primeru izenačenja skupnega rezultata na 2:2 bo odločilna peta tekma v sredo, 8. junija, v Laškem.

Liga Nova KBM, finale, 3. tekma:

Helios Suns : Zlatorog 77:65 (22:21, 43:34, 61:53) /2:1/

/x:y/ - izid v zmagah, igrajo na tri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.