Sosedi oddaljili kralje od divizijske krone

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojim moštvom Los Angeles Kings gostoval na drugem koncu mesta pri Anaheim Ducks, drugouvrščeni ekipi zahodne konference. Tekma se je po rednem delu končala s 3:3, Kopitar je v 22 minutah v statistiko vpisal eno podajo in dva strela na gol, po izvajanju kazenskih strelov pa je s 4:3 zmagal Anaheim.
Oglej si celoten članek

Junak večera v vrstah gostiteljev v razprodani dvorani v Anaheimu je bil Corey Perry, ki je enkrat zadel že v drugi tretjini, nato pa še s kazenskim strelom odločil tekmo. Z zmago so hokejisti Anaheima v pacifiški skupini še korak bližje drugemu divizijskemu naslovu v klubski zgodovini, saj imajo na vrhu lestvice že devet točk prednosti pred kralji.

Hokejisti Detroit Red Wings na zahodu trepetajo za uvrstitev v končnico, saj se borijo za zadnja mesta, ki še vodijo v nadaljevanje prvenstva NHL. Tokrat so v domači dvorani Joe Louis Arena gostili St. Louis Blues, gosti pa so slavili zmago z 1:0. Vratar Brian Elliott je obranil 28 strelov in še 19. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, edini gol na tekmi pa je dosegel Chris Porter.

Porter je zadetek dosegel 3:32 minute pred koncem druge tretjine in vpisal šele svoj drugi gol v sezoni, domači hokejisti pa v odločilni tretjini niso znali ukaniti razpoloženega Elliotta. Pri rdečih krilih je vratar Jimmy Howard zaustavil 24 strelov proti svojim vratom.

Blackhawks kot prvi v končnico

Chicago, vodilno moštvo na zahodni konferenci, si je kot prvi v ligi NHL zagotovil nastop v končnici. Zasedba iz vetrovnega mesta je na domačem ledu ugnala Nashville s 5:3, med strelce pa so se vpisali Jonathan Toews, Andrew Shaw, Bryan Bickell, Brandon Saad in Patrick Kane.

Dallas je šele po kazenskih strelih v gosteh ugnal San Jose s 5:4, v "loteriji" pa je bil mož odločitve Jamie Benn. Buffalo je na domačem ledu na identičen način na kolena položil New Jersey, zmagoviti zadetek pa je v drugi seriji kazenskih strelov zadel Nathan Gerbe.

Minnesota je z goli Ryana Suterja, Charlieja Coyla in Jasona Pominvilla v gosteh zanesljivo premagala Columbus s 3:0, Washington pa je v domači dvorani Verizon Center ugnal Tampo s 4:2. Izkazal se je češki vratar Michal Neuvirth, ki je zaustavil 30 strelov gostujočih igralcev, ter razvpiti ruski napadalec Aleksander Ovečkin z dvema zadetkoma.

V tej sezoni zelo slaba Florida je na domačem igrišču ugnala Ottawo z 2:1, zmagoviti gol pa je sredi zadnje tretjine dosegel Rus Dmitrij Kulikov.

Liga NHL, rezultati:

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 4:3*
Kopitar (Kings) 1 podaja in 2 strela na gol v 22 minutah.

Detroit Red Wings : St. Louis Blues 0:1
San Jose Sharks : Dallas Stars 4:5*
Florida Panthers : Ottawa Senators 2:1
Columbus Blue Jackets : Minnesota Wild 0:3
Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 4:2
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 5:3
Buffalo Sabres : New Jersey Devils 3:2*
* - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.