Šport
20 ogledov

Sosedi oddaljili kralje od divizijske krone

los angeles kings jonathan quick Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojim moštvom Los Angeles Kings gostoval na drugem koncu mesta pri Anaheim Ducks, drugouvrščeni ekipi zahodne konference. Tekma se je po rednem delu končala s 3:3, Kopitar je v 22 minutah v statistiko vpisal eno podajo in dva strela na gol, po izvajanju kazenskih strelov pa je s 4:3 zmagal Anaheim.

Junak večera v vrstah gostiteljev v razprodani dvorani v Anaheimu je bil Corey Perry, ki je enkrat zadel že v drugi tretjini, nato pa še s kazenskim strelom odločil tekmo. Z zmago so hokejisti Anaheima v pacifiški skupini še korak bližje drugemu divizijskemu naslovu v klubski zgodovini, saj imajo na vrhu lestvice že devet točk prednosti pred kralji.

Hokejisti Detroit Red Wings na zahodu trepetajo za uvrstitev v končnico, saj se borijo za zadnja mesta, ki še vodijo v nadaljevanje prvenstva NHL. Tokrat so v domači dvorani Joe Louis Arena gostili St. Louis Blues, gosti pa so slavili zmago z 1:0. Vratar Brian Elliott je obranil 28 strelov in še 19. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, edini gol na tekmi pa je dosegel Chris Porter.

Porter je zadetek dosegel 3:32 minute pred koncem druge tretjine in vpisal šele svoj drugi gol v sezoni, domači hokejisti pa v odločilni tretjini niso znali ukaniti razpoloženega Elliotta. Pri rdečih krilih je vratar Jimmy Howard zaustavil 24 strelov proti svojim vratom.

Blackhawks kot prvi v končnico

Chicago, vodilno moštvo na zahodni konferenci, si je kot prvi v ligi NHL zagotovil nastop v končnici. Zasedba iz vetrovnega mesta je na domačem ledu ugnala Nashville s 5:3, med strelce pa so se vpisali Jonathan Toews, Andrew Shaw, Bryan Bickell, Brandon Saad in Patrick Kane.

Dallas je šele po kazenskih strelih v gosteh ugnal San Jose s 5:4, v "loteriji" pa je bil mož odločitve Jamie Benn. Buffalo je na domačem ledu na identičen način na kolena položil New Jersey, zmagoviti zadetek pa je v drugi seriji kazenskih strelov zadel Nathan Gerbe.

Minnesota je z goli Ryana Suterja, Charlieja Coyla in Jasona Pominvilla v gosteh zanesljivo premagala Columbus s 3:0, Washington pa je v domači dvorani Verizon Center ugnal Tampo s 4:2. Izkazal se je češki vratar Michal Neuvirth, ki je zaustavil 30 strelov gostujočih igralcev, ter razvpiti ruski napadalec Aleksander Ovečkin z dvema zadetkoma.

V tej sezoni zelo slaba Florida je na domačem igrišču ugnala Ottawo z 2:1, zmagoviti gol pa je sredi zadnje tretjine dosegel Rus Dmitrij Kulikov.

Liga NHL, rezultati:

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 4:3*
Kopitar (Kings) 1 podaja in 2 strela na gol v 22 minutah.

Detroit Red Wings : St. Louis Blues 0:1
San Jose Sharks : Dallas Stars 4:5*
Florida Panthers : Ottawa Senators 2:1
Columbus Blue Jackets : Minnesota Wild 0:3
Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 4:2
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 5:3
Buffalo Sabres : New Jersey Devils 3:2*
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.