Sosedski spopad za bronasto medaljo brez drame

Foto: Epa
Foto: Epa
Dobtnike bronaste medalje na svetovnem prvenstvu je odločil sosedski obračun.
Oglej si celoten članek

Rokometna reprezentanca Španije je po zmagi nad Francijo (35:29) osvojila bronasto kolajno na letošnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu.

SP v rokometu Po veliki drami skandinavski finale v Kairu

Rokometaši s Pirenejskega polotoka so bili v malem finalu boljši od šestkratnih svetovnih prvakov iz Francije. Po današnji zmagi so osvojili svojo četrto kolajno na svetovnih prvenstvih, v Tuniziji 2005 in Španiji 2013 so bili zlati, na Švedskem 2011 pa bronasti.

V dvoboju rokometnih titanov so imeli Španci vse niti igre v svojih rokah. Začeli so silovito in povedli s 4:0, v nadaljevanju pa tekmece vseskozi imeli pod nadzorom. V prvi polovici tekme so si štirikrat priigrali pet golov prednosti (7:2, 11:6, 12:7 in 13:8). V začetku drugega polčasa so malenkostno popustili, a nato znova zaigrali sijajno, po vodstvu z 32:25 pa je bilo docela jasno, da bo zmaga odšla v Španijo.

Foto: Epa Španija Francija SP v rokometu

V španski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi za bronasto kolajno najbolj učinkovita brata Alex in Daniel Dušebajev. Prvi je dosegel osem, drugi, ki je pred leti igral za Celje Pivovarno Laško, pa šest zadetkov. Hugo Descat je za francosko reprezentanco dosegel sedem golov.

SP v rokometu, tekma za 3. mesto:

Španija - Francija 35:29 (16:13)
A. Dušebajev 8, D. Dušebajev 6; Descat 7.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.