SP 2018 Rusiji, leta 2022 v Katar!

Foto: Žurnal24 Sepp Blatter Foto: Žurnal24 novinar novinarji navijac navijač navijaci navijači zmaga veselje proslavljanje Foto: Žurnal24 Anglija navijac navijacica navijač navijačica Foto: Žurnal24 Anglija navijac navijacica navijač navijačica sal šal Foto: Žurnal24 Princ William Foto: Žurnal24 Igor Shuvalov Šuvalov Suvalov Foto: Žurnal24 London navijači navijaci Foto: Žurnal24 Sepp Blatter Igor Shuvalov Šuvalov Suvalov Foto: Žurnal24 Moskva bar veselje slavje proslavljanje Foto: Žurnal24 Moskva proslavljanje veselje slavje proslava bar lokal Foto: Žurnal24 Blatter se v intervjuju za švicarsko revijo ni "šparal". (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Washington navijač navijac Foto: Žurnal24 Sydney Opera House Foto: Žurnal24 Avstralija navijaci navijači Foto: Žurnal24 Aden Jemen novinarji navijaci navijači veselje proslavljanje slavje veselje pros Foto: Žurnal24 Sepp Blatter Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al Thani Šejk Kalifa Tani veselje pro Foto: Žurnal24 Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al Thani Šejk Kalifa Tani veselje proslavljanje sl

Your browser doesn’t support HTML5 video

Naslednji svetovni prvenstvi v nogometu bosta priredila Rusija (leta 2018) in Katar (2022)! Odločitev se je močno zavlekla, Anglija pa je izpadla že v prvem krogu. Poglejte predstavitvena videa zmagovalcev.
Oglej si celoten članek
Prepričan sem, da bo organizacija svetovnega prvenstva v tej regiji, ali na tem kontinentu, pomenila veliko dobrega za ta del sveta.
Predsednik Fife Sepp Blatter o zmagi Rusije

Rusija in Katar bosta gostili svetovno prvenstvo v nogometu leta 2018 in 2022. Tako so po maratonskem glasovanju v četrtek odločili na sedežu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v švicarskem Zürichu. Predsednik Fife Sepp Blatter je odprl ovojnici z imeni Rusije in Katarja ter zlomil srca predvsem na Otoku, kjer so Angleži pričakovali veliko zmago v bitki za prvenstvo leta 2018. Po nekaterih informacijah naj bi izpadli že v prvem krogu glasovanja.

"Prepričan sem, da bo organizacija svetovnega prvenstva v tej regiji, ali na tem kontinentu, pomenila veliko dobrega za ta del sveta," je zmago ruske kandidature po razglasitvi komentiral Blatter.

Čestitke Rusiji, imeli so fantastičen projekt, toda v tem trenutku to težko sprejmem. Moramo si misliti – če nam ni uspelo tokrat, kdaj nam bo?
Alan Shearer, ambasador angleške kandidature

Eden izmed ambasadorjev angleške kandidature in nekdanji reprezentant  Alan Shearer po razglasitvi ni skrival razočaranja: "Po tem, ko smo se usedli v dvorani, smo slišali govorice, da nismo uspeli. Čestitke Rusiji, imeli so fantastičen projekt, toda v tem trenutku to težko sprejmem. Moramo si misliti če nam ni uspelo tokrat, kdaj nam bo?"

Vroča kampanja za organizacijo prvenstev, ki je zbrala najvidnejše politike in vrhunske športnike iz držav kandidatk, se je tako končala s porazom Angležev, poleg katerih so izvisele še kandidature Nizozemske in Belgije ter Španije in Portugalske.

Katar je za leto 2022 premagal Avstralce, Japonce, Južne Korejce in Združene države Amerike. "Odpiramo nova področja," je še dodal Blatter. "Svetovno prvenstvo še nikoli ni bilo v Rusiji in Vzhodni Evropi, prav tako pa sta dolgo čakala tudi Bližnji vzhod in arabski svet, tako da sem srečen predsednik, ko gre za razvoj nogometa."

Za tuje navijače bo v Katarju alkohol dovoljen
Marsikaterega navijača, ki rad pogleda v kozarec, je zaskrbelo dejstvo, da bo leta 2022 svetovno nogometno prvenstvo v Katarju. Mohamed bin Hamad bin Khalifa al-Thani, predsednik kandidature Katarja pa jih je že potolažil: "Na posebnih mestih, na katerih se bodo zbirali navijači, bo alkohol dovoljen kljub muslimanskim zakonom."

Predstavitveni video Rusije za SP 2018:

Predstavitveni video Katarja za SP 2018/2022:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.