Šport > Nogomet
33 ogledov

SP 2018 Rusiji, leta 2022 v Katar!

Sepp Blatter
1/18
Žurnal24 main
Naslednji svetovni prvenstvi v nogometu bosta priredila Rusija (leta 2018) in Katar (2022)! Odločitev se je močno zavlekla, Anglija pa je izpadla že v prvem krogu. Poglejte predstavitvena videa zmagovalcev.
Prepričan sem, da bo organizacija svetovnega prvenstva v tej regiji, ali na tem kontinentu, pomenila veliko dobrega za ta del sveta.
Predsednik Fife Sepp Blatter o zmagi Rusije

Rusija in Katar bosta gostili svetovno prvenstvo v nogometu leta 2018 in 2022. Tako so po maratonskem glasovanju v četrtek odločili na sedežu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v švicarskem Zürichu. Predsednik Fife Sepp Blatter je odprl ovojnici z imeni Rusije in Katarja ter zlomil srca predvsem na Otoku, kjer so Angleži pričakovali veliko zmago v bitki za prvenstvo leta 2018. Po nekaterih informacijah naj bi izpadli že v prvem krogu glasovanja.

"Prepričan sem, da bo organizacija svetovnega prvenstva v tej regiji, ali na tem kontinentu, pomenila veliko dobrega za ta del sveta," je zmago ruske kandidature po razglasitvi komentiral Blatter.

Čestitke Rusiji, imeli so fantastičen projekt, toda v tem trenutku to težko sprejmem. Moramo si misliti – če nam ni uspelo tokrat, kdaj nam bo?
Alan Shearer, ambasador angleške kandidature

Eden izmed ambasadorjev angleške kandidature in nekdanji reprezentant  Alan Shearer po razglasitvi ni skrival razočaranja: "Po tem, ko smo se usedli v dvorani, smo slišali govorice, da nismo uspeli. Čestitke Rusiji, imeli so fantastičen projekt, toda v tem trenutku to težko sprejmem. Moramo si misliti če nam ni uspelo tokrat, kdaj nam bo?"

Vroča kampanja za organizacijo prvenstev, ki je zbrala najvidnejše politike in vrhunske športnike iz držav kandidatk, se je tako končala s porazom Angležev, poleg katerih so izvisele še kandidature Nizozemske in Belgije ter Španije in Portugalske.

Katar je za leto 2022 premagal Avstralce, Japonce, Južne Korejce in Združene države Amerike. "Odpiramo nova področja," je še dodal Blatter. "Svetovno prvenstvo še nikoli ni bilo v Rusiji in Vzhodni Evropi, prav tako pa sta dolgo čakala tudi Bližnji vzhod in arabski svet, tako da sem srečen predsednik, ko gre za razvoj nogometa."

Za tuje navijače bo v Katarju alkohol dovoljen
Marsikaterega navijača, ki rad pogleda v kozarec, je zaskrbelo dejstvo, da bo leta 2022 svetovno nogometno prvenstvo v Katarju. Mohamed bin Hamad bin Khalifa al-Thani, predsednik kandidature Katarja pa jih je že potolažil: "Na posebnih mestih, na katerih se bodo zbirali navijači, bo alkohol dovoljen kljub muslimanskim zakonom."

Predstavitveni video Rusije za SP 2018:

Predstavitveni video Katarja za SP 2018/2022:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.