SP 2022 bo pozimi

Foto: EPA
Foto: EPA
Na sestanku o svetovnem prvenstvu 2022 sta bila v ospredju dva predloga o času izvedbe mundiala: oba predvidevata SP pozimi.
Oglej si celoten članek

Kot najverjetnejša datuma za izvedbo svetovenga prvenstva v Katarju se pojavljata januar in februar 2022 ter november in december 2022, s tem pa bi prišlo do velikih sprememb urnika v najmočnejših nogometnih ligah na svetu. Klubi so sicer od Fife zahtevali naj resno razmisli o predlogu, da bi bil mundial izpeljan meseca maja kljub težavam, ki bi jihh lahko povzročila vročina.

"Nagibamo se k temu, da bi vse predloge omejili le na januar in februar ter november in december, Fifa pa je prejela še zahtevo za mesec maj," je pogovore potrdil tudi generalni sekretar Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jérôme Valcke in dodal. "Povzeli bomo dosedanje pogovore, jih posredovali vsem stranem, da se bodo te lahko pripravile na naslednje srečanje, ko bomo že blizu končne odločitve."

Pri Fifi so dodali, da je glavni mož Katarja 2022 Hassan Al Thawadi dejal, da bi bila zima idealni čas za SP na Bližnjem vzhodu, a so organizatorji vseeno še odprti tudi za možnost izvedbe mundiala v tradicionalnem obdobju junij - julij. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.