Šport
28 ogledov

SP 2022 bo pozimi

Lusail Iconic stadion Lusail City Katar mundial SP 2022 EPA
Na sestanku o svetovnem prvenstvu 2022 sta bila v ospredju dva predloga o času izvedbe mundiala: oba predvidevata SP pozimi.

Kot najverjetnejša datuma za izvedbo svetovenga prvenstva v Katarju se pojavljata januar in februar 2022 ter november in december 2022, s tem pa bi prišlo do velikih sprememb urnika v najmočnejših nogometnih ligah na svetu. Klubi so sicer od Fife zahtevali naj resno razmisli o predlogu, da bi bil mundial izpeljan meseca maja kljub težavam, ki bi jihh lahko povzročila vročina.

"Nagibamo se k temu, da bi vse predloge omejili le na januar in februar ter november in december, Fifa pa je prejela še zahtevo za mesec maj," je pogovore potrdil tudi generalni sekretar Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jérôme Valcke in dodal. "Povzeli bomo dosedanje pogovore, jih posredovali vsem stranem, da se bodo te lahko pripravile na naslednje srečanje, ko bomo že blizu končne odločitve."

Pri Fifi so dodali, da je glavni mož Katarja 2022 Hassan Al Thawadi dejal, da bi bila zima idealni čas za SP na Bližnjem vzhodu, a so organizatorji vseeno še odprti tudi za možnost izvedbe mundiala v tradicionalnem obdobju junij - julij. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.