Šport
18 ogledov

Platini: "Novo glasovanje, če se sumi potrdijo"

Michel Platini Sepp Blatter Uefa Fifa EPA
Predsednik Uefe Michel Platini je v pogovoru za francosko televizijo TF1 dejal, da se zavzema za novo glasovanje o prireditelju svetovnega prvenstva leta 2022, če bo preiskava sumov korupcije pokazala, da so Katarci do tekmovanja prišli na nepošten način.

"Vedno smo poudarjali, da bomo izvedli novo glasovanje, če se bodo sumi korupcije potrdili. Za zdaj je bilo, kolikor vem, vse povsem transparentno," je o vroči tekmi Katar 2022 dejal Michel Platini, ki je tudi podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Fifa noče objaviti podatkov

Fifa že ima izsledke preiskave o morebitni korupciji, a za zdaj ti še niso javni, čeprav so tudi nekateri vidni člani te zveze pozvali vodstvo, naj javno razkrije, če je bilo pri dodeljevanju SP čez osem let kaj narobe.

Katar pa sproža še druge polemike: zaradi visokih poletnih temperatur namreč pri Fifi razmišljajo, da bi prvenstvo preselili na zimski termin, čemur pa številni klubi, predvsem v Evropi, ostro nasprotujejo, saj bi takšna selitev podrla časovne urnike domačih prvenstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.