Šport
9 ogledov

"Ne bom si premislil"

Ribery Platini Bayern nagrada pokal trofeja Uefa najboljši nogometaš Evrope EPA
Franck Ribery je še enkrat poudaril, da nima več namena igrati za francosko izbrano vrsto.

Riberyjeva odločitev, da pri 31 letih zaključi reprezentančno kariero, je naletela na kar nekaj negodovanja, med najbolj ogorčenimi pa je bil predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini. Ta je celo nogometašu Bayerna zagrozil s suspenzom igranja za nemške klubske prvake, če bo ignoriral poziv selektorja Didierja Deschampsa.

"Franck se ne more sam odločiti, če bo igral za Francijo ali ne. Če ga bo selektor izbral, bo moral igrati. Takšno je pravilo Fife. Če se povabilu v reprezentanco ne bo odzval, bo kaznovan s prepovedjo igranja na treh tekmah za Bayern," je pred dnevi povedal Platini in dodal: "Evropsko prvenstvo leta 2016 je v Franciji in ne na Poljskem. Mora si želeti igrati."

Ribery, ki je moral svetovno prvenstvo v Braziliji sicer izpustiti zaradi poškodbe, je sicer dejal, da se je z Deschampsom že prej pogovoril in da je zadeva sporazumno rešena. "Že prej sem izjavil, da sem zaključil reprezentančno kariero, ne bom si premislil. Vse kar si želim povedati je to, da se zdaj povsem posvetil igranju za Bayern. Ne bom se spuščal v politiko, ki se pojavlja ob moji odločitvi," je za Der Welt izjavil nogometaš. 

Ribery je v francoskem dresu zbral 81 nastopov, pri tem pa se je 16-krat vpisal med strelce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.