Šport
30 ogledov

Finale EP 2020 bo v Londonu

michel platini EPA
London bo gostil finale in tudi polfinale EP leta 2020, je sporočil predsednik Uefe Michel Platini. Londonski Wembley je imel le enega tekmeca, Allianz Areno v Münchnu.

Ob šestdeseti obletnici prvega evropskega prvenstva bodo prvič doslej pripravili EP v 13 različnih mestih in državah. Doslej je večinoma le po ena država gostila prvenstvo, trikrat pa po dve (Nizozemska in Belgija 2000, Švica in Avstrija 2008, Ukrajina in Poljska 2012).

Četrtfinalne tekme EP 2020 bodo potekale v Münchnu v Nemčiji, azerbajdžanskem Bakuju, ruskem St. Peterburgu in Rimu v Italiji, ta štiri mesta pa bodo pripravila tudi po tri tekme skupinskega dela.

Tekme osmine finala in preostale tekme skupinskega dela bodo v danskem Koebenhavnu, v Bruslju v Belgiji, v Budimpešti na Madžarskem, irskem Dublinu, nizozemskem Amsterdamu, romunski Bukarešti, španskem Bilbau in v Cardiffu v Walesu.

Uefa je izmed 19 prijavljenih mest izločila Belorusijo z Minskom, Bolgarijo s Sofijo, Makedonijo s Skopjem, Izrael z Jeruzalemom, Škotsko z Glasgowom in Švedsko s Stockholmom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.