Šport > Nogomet
51 ogledov

Nova San Mamés in Calderón za Euro 2020

La Pieneta Vicente Calderon novi stadion načrt Reševalni pas/Twitter
Španska nogometna zveza (RFEF) je odločila, da bo za prireditev katere izmed tekem "panevropskega" Eura 2020 kandidirala z novima stadionoma Athletica in Atlética.

Tako San Mamés v Bilbau kot novi Vicente Calderón v Madridu sta še v gradnji, toda Španska nogometna zveza (RFEF) ju je v sredo izbrala kot uradna kandidata za organizacijo Eura 2020, ki bo prvič v zgodovini na sporedu po vsej Evropi.

Kot kandidata sta tako odpadla Mestalla (Valencia) in Cornellà-El Prat (Barcelona). Athletic Bilbao sicer že igra na novem San Mamésu, ki pa mu še manjka tribuna za enim od obeh golov, ob dokončanju pa bo sprejel 53.000 gledalcev. Novi Calderón ali La Peineta ne bo zgrajen prej kot leta 2016, po načrtih pa bo stadion spodletele kandidature za olimpijske igre v Madridu sprejel 70.000 navijačev.

Euro 2020 bo prvi mednarodni turnir, ki bo razširjen na 13 mest v različnih državah. Dvaintrideset držav je doslej že izrazilo zanimanje za tekme najboljših reprezentanc stare celine. Eden glavnih pogojev je stadion s 30.000 sedeži, v boj za organizacijo pa sta se podali tudi Hrvaška in Srbija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.