Šport > Nogomet
39 ogledov

Euro 2020: 19 prijav, finale v Münchnu ali Londonu

stadion Filip II. Skopje navijači Vardar Komiti EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da je dobila 19 prijav nacionalnih nogometnih zvez za izvedbo evropskega prvenstva leta 2020. To bo prvo, ki bo potekalo po novem sistemu v več državah, finale pa bo bodisi v Londonu na Wembleyju ali v Münchnu na Allianz Areni.

Končno odločitev o tem, katera mesta bodo gostila tekmovanja, bo padla septembra na zasedanju izvršnega odbora Uefe. Na koncu bo prirediteljev 13, med temi jih bo 12 standardnih s tremi tekmami predtekmovanja in eno v izločilnem delu tekmovanja, en prireditelj pa bo dobil finalni paket s polfinaloma in odločilno tekmo za prvaka. Za ta paket sta kandidata le dva, London in München, saj sta le angleška in nemška nogometna zveza poslali dokumentacijo za izvedbo odločilnih tekem.

V igri tudi Skopje

Članice Uefe, ki so poslali prijave, so Azerbajdžan z Bakujem, Belorusija z Minskom, Belgija z Brusljem, Bolgarija s Sofijo, Danska s Koebenhavnom, Anglija z Londonom, Makedonija s Skopjem, Nemčija z Münchnom, Madžarska z Budimpešto, Izrael z Jeruzalemom, Italija z Rimom, Nizozemska z Amsterdamom, Irska z Dublinom, Romunija z Bukarešto, Rusija s St. Peterburgom, Škotska z Glasgowom, Španija z Bilbaom, Švedska s Stockholmom in Wales s Cardiffom.

"Zelo smo zadovoljni, da smo dobili toliko prijav. Euro 2020 ob 60-letnici tekmovanj bo zgodovinski dogodek, želimo ga deliti s čim več državami. Želimo, da se prvenstvo razširi in da ima čem več navijačev priložnost videti takšno tekmovanje v živo," je dejal predsednik Uefe Michel Platini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.