Šport > Nogomet
28 ogledov

Pariz bo gostil prvo in zadnjo tekmo Eura 2016

Francija Ukrajina Pariz Stade de France kvalifikacije EPA
Predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noël Le Graët je v petek sporočil, da se bo Euro 2016 začel in končal v glavnem mestu Parizu.

Evropsko prvenstvo leta 2016, ki ga bo gostila Francija, se bo začelo in končalo v Parizu. Predsednik francoske nogometne zveze Noël Le Graët je danes sporočil, da bo ob uvodni tekmi prvenstva stadion Stade de France gostil tudi finalno tekmo prvenstva, na katerem bo prvič nastopilo 24 reprezentanc.

Turnir se bo začel 10. junija 2016, finale bo 10. julija v četrti Saint-Denis, ki je gostila že finale domačega svetovnega prvenstva 1998, ko so se Francozi z dvema goloma Zinedina Zidana na račun Brazilije povzpeli na svetovni prestol (3:0).

Wales v igri s Cardiffom

Slovenija bo v kvalifikacijah za EP 2016 igrala v skupini E skupaj z AnglijoŠvico, Estonijo, Litvo in San Marinom. Tekem nogometnega evropskega prvenstva leta 2020 medtem gotovo ne bo v Švici. Ta se je s stadionom St. Jakob Park v Baslu umaknila iz boja za obračune Eura 2020, ki bo v 13 državah po Evropi. Danes se sicer izteče rok za prijavo kandidatur, Evropska nogometna zveza (Uefa) pa bo države gostiteljice izbrala septembra letos.

Že pred tem so se Euru 2020 odpovedali tudi Praga in poljski mesti Varšava ter Chorzow. Je pa kandidaturo napovedal Wales s svojim cardifskim orjakom, stadionom Millennium, ki s 75.000 sedeži ponuja eno izmed največjih prizorišč za nogometne tekme v Evropi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.